Opnieuw tegenvallers bij uitvoeren nieuwbouw SJC | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Voorzitter Meijvogel: 'Zoveel tegenslagen, het is bijna niet meer aan de leden uit te leggen'. | Foto: Wim Siemerink
Voorzitter Meijvogel: 'Zoveel tegenslagen, het is bijna niet meer aan de leden uit te leggen'. | Foto: Wim Siemerink (Foto: )
Politiek

Opnieuw tegenvallers bij uitvoeren nieuwbouw SJC

De vrijwilligers bij SJC worden er langzamerhand doodmoe van. De langdurige vertragingen die zijn ontstaan bij de reconstructie van het voetbalpark van SJC, zijn volgens voorzitter Herman Meijvogel nauwelijks meer aan de leden uit te leggen. Het door het college beloofde eeuwfeest vieren in een fonkelnieuwe accommodatie zal niet mogelijk zijn.

Het geplande eeuwfeest valt dus bij voorbaat in duigen. De verhuizing is voorlopig nog niet in zicht. De beloften waren dat de officiële opening op 26 september zou kunnen plaats vinden. Ter opluistering van de viering van het 100-jarig bestaan van Noordwijk oudste voetbalclub. Pessimistische ervaringsdeskundigen kregen gelijk. Zij voorspelden al dat politici altijd een veel te rooskleurig beeld schetsen. Dat blijkt de werkelijkheid te zijn. Na het toch al moeizame traject moesten er opnieuw tegenvallers worden geïncasseerd.


Voorbarig

Op het lijstje tegenvallers van de projectleiding staan in ieder geval de mislukte Europese aanbesteding, de tijdsoverschrijding bij de vergunningverlening door de ODWH en de stikstofproblemen. Nadat de BAM als aannemer bereid werd gevonden het project uit te voeren, ontstond er weer enig optimisme bij de voetbalclub. Inmiddels blijkt dat ook te voorbarig want nu blijkt dat de in het najaar gedane prognose dat in februari begonnen zou kunnen worden, helaas niet de werkelijkheid is. Nieuwe prognoses geven aan dat indien alles nu meezit er pas in de tweedee week april de eerste zichtbare bouwactiviteiten gaan plaats vinden. Als alles dan verder zonder grote problemen verloopt dan.


Contracten

Voorzitter Meijvogel weet te vertellen dat het ondertekenen van de diverse noodzakelijk contracten met aannemers inmiddels zouden zijn afgerond. De BAM is naarstig bezig om het bouwgebied gedetailleerd in kaart te brengen zodat duidelijk wordt waar aansluitingen, toegangswegen, parkeerruimtes en dergelijke zullen dienen te worden gerealiseerd.
Intussen doen de vrijwilligers er alles aan wat binnen hun vermogen ligt om de uitvoerende gemeentelijke ambtelijke organisatie te steunen. Daarnaast wordt gezamenlijk getracht om leden een bezoekende verenigingen zoveel mogelijk ten dienste te zijn.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>