Noordwijk probeerde wat het kon maar doeltreffend kon ook Van Staveren deze keer niet zijn. | Foto: WS

V.v. Noordwijk erkent meerdere in Spakenburg

Algemeen Sport

De eindcijfersmaken duidelijk dat Spakenburg als winnaar de terugreis naar Bunschoten kon afleggen. En natuurlijk was de overwinning terecht. Maar deze keer vergat Noordwijk in het eerste uur het lichte overwicht en een 3 tal mogelijkheden om te zetten in doelpunten. Waarna, in de jacht op de overwinning in de slotfase, Spakenburg tot twee maal toe genadeloos wist toe te slaan.

Keest Zethof hield ook deze keer zijn spitsen Westdijk en Waandels op de bank. En begon met Wolsheimer in het doel en verder met Smith,Bröcker ,Reynaers, Van Staveren, Roshanali, Overvliet, Bosma,Wendt, Rietveld en James. Noordwijk toonde zich direct aanvallend maar moest ervaren dat de veelbesproken coach Eric Meijers precies wist op welke manier Noordwijk pijn kon worden gedaan.

Toch kreeg Noordwijk naast een opvallend groot aantal corners ook kansen en met name Emiel Wenst kreeg een grote mogelijkheid. Alleen voor de keeper koos hij voor een lob over de lange doelman heen. De bal viel echter juist boven op het dak van het doel. Ook een schot van Van Staveren kon ternauwernood door de keeper worden gepareerd. En aan de andere kant viel het doelpunt wel. Een perfect uitgevoerde aanval werd door de volkomen vrij staande Jordi Bitter al even perfect afgerond: 0-1. Op slag van rust leek ook de 0-2 te vallen maar Rietveld zag nog net kans om op de lijn de bal weg te rossen.

Westdijk

De supporters zagen in de rust Westdijk een uitgebreide warming-up uitvoeren waarmee zijn entree aanstaande bleek. Maar ook hij bleek het tij niet te kunnen keren. Door nu meer risico te nemen probeerde Noordwijk de gelijkmaker te forceren maar even als voor rust bracht dit niet meer dan een aantal corners op. Zethof wisselde Bröcker en bracht Oversloot. Maar direct daarop al viel de 0-2. Daarmee viel de wedstrijd in het bekende slot. Met ook nog de Kruys voor James probeerde Noordwijk een bres te slaan in de verdediging van Spakenburg. Maar grote kansen leverde dit niet op. De 0-3 was een logisch gevolg van de aanvallende bedoelingen van Noordwijk. Uiteindelijk werd afgefloten en kon Spakenburg tevreden met een verdiende overwinning in de tas de warme douche gaan opzoeken.

Op zaterdag 8 februari ontvangt Noordwijk het honderdjarige Quick Boys aan de Duinwetering. De derby der derby's heeft de laatste jaren niet meer de sfeer van weleer. De directe tv-uitzending houdt veel supporters in de warme huiskamers. Maar deze maal zal de wedstrijd zeker iets extra's kunnen brengen. Ook al omdat Quick Boys aan een revanche toe is na de smadelijke 0-2 nederlaag tegen de Rijnsburgse Boys.