Ook Sanne Koch wist haar doelpuntje mee te pikken. | Foto: PR

Fluks blijft stevig op koers voor promotie

Algemeen Sport

Fluks maakt zich klaar voor komende periode waarin belangrijke wedstrijden gespeeld gaan worden voor promotie naar de derde klasse. Daarvoor moesten dan nog wel eerst de punten meegenomen worden uit Ridderkerk, in de wedstrijd tegen het lager geklasseerde Aurora.

Aurora begon de wedstrijd sterk en nam de leiding op het scorebord. Fluks wist te volgen maar kwam in het begin moeilijk aan de positieve kant van de score. Halverwege de eerste helft was het toch Fluks dat leiding wist te nemen. De voorsprong was bij rust gegroeid naar 13-8.

De tweede helft was hier en daar slordig. Fluks kwam moeilijk tot scoren maar verdedigend was er controle zodat Aurora niet dichterbij kon komen. Fluks kon de wedstrijd sterk afsluiten met een aantal doelpunten kort achter elkaar, waarbij vooral Joost Passchier trefzeker was. Aan het einde van een niet grootse wedstrijd stond 12-23 op het bord.

Coach Enrico Mud kon na een lange revalidatie periode weer beschikken over zijn aanvoerster Marlou Passchier en deze belangrijke speelster maakte vandaag haar eerste minuten in deze zaalcompetitie. Door deze overwinning blijft Fluks in het spoor van koploper Thor. Zij wisten eerder op de dag te winnen van concurrent De Corvers. De competitie is nu precies halverwege, en Fluks ligt op koers voor promotie.
Zaterdag is de belangrijke thuiswedstrijd tegen De Corvers in de zaal aan de Duinwetering om 17.20 uur.