Noordwijk machteloos bij laagvlieger ASWH | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Keeper Sven Wolsheimer hield zijn doel schoon. | Foto: OrangePictures
Keeper Sven Wolsheimer hield zijn doel schoon. | Foto: OrangePictures (Foto: )
Sport

Noordwijk machteloos bij laagvlieger ASWH

Nuchtere analisten voorspelden een regelmatige overwinning voor Noordwijk. Ervaren supporters waren terughoudender en we hoorden regelmatig:'ASWH uit, altijd lastig'. Dit keer hadden zij het gelijk aan hun zijde, Noordwijk had het moeilijk. Ondanks een aantal mogelijkheden over en weer, stond er na het laatste fluitsignaal nog steeds de bloedeloze 0-0 op het scorebord.

Met de rode lantaarn in bezit trachtte ASWH in de winterstop de selectie te versterken met de bij Kozakken Boys onder contract staande spits Jordie van der Laan. Hij geniet landelijke bekendheid als de speler van Telstar toen hij zich ziekmeldde voor training en wedstrijd maar doodleuk naar de wedstrijd Tottenham Hotspur-Ajax ging.
Noordwijk begon wat afwachtend in Hendrik-Ido-Ambacht en gaf een eerste kans weg na onnodig balverlies van Van Staveren. Het eerste Noordwijkse kansje was er na ruim 10 minuten. Maar zowel Went als James zagen hun doelpoging stranden.

ASWH wilde behoudend opereren en hield veel mensen achter de bal. Noordwijk, niet echt in goeden doen, probeerde te combineren maar wist daarmee ook nauwelijks door de defensie heen te komen. Tussendoor waren er voor beide ploegen beperkte mogelijkheden maar tot echte doelkansen kwam men niet. Noordwijk claimde vlak voor de theepauze nog een penalty wegens een vermeende handsbal maar scheidsrechter Frank van den Elzen was niet te vermurwen. De rust brak dan ook aan met 0-0 op de teller.


Onzeker

Ook na de rust ware de eerste mogelijkheden voor ASWH. Intussen liep Westdijk zich nadrukkelijk warm en met nog 25 minuten te gaan bracht Kees Zethof de spits in de ploeg. Het bracht wel wat meer elan en Westdijk schoot een keer maar net voor langs. Maar tot glad lopende combinaties kwamen de Noordwijkers deze middag niet. Noordwijk bleek ook bepaald niet ongelukkig toen keeper Wolsheimer een paar keer opvallend onzeker optrad. Met als gevolg dat de supporters geenszins gerust waren op een goede afloop. De Kruis verving na 80 minuten James. En voor de vertrekkende Le Congé ruimde Zethof ook nog even wat speeltijd in.

In de slotminuten leek Noordwijk alsnog de volle winst te bemachtigen. Maar Bröcker vond bij een schitterende omhaal toch nog keeper Jansen op zijn weg. Uiteindelijk was de uitslag toch wel terecht te noemen.
Zaterdag wacht Noordwijk de thuiswedstrijd tegen Spakenburg. De ploeg, die met 2-0 verloor van AFC heeft, na een zeer matige seizoenstart ,inmiddels evenveel punten verzamelt als Noordwijk. Met 27 punten staan de ploegen op een gedeelde negende plek. Het zal er daardoor zeker om gaan spannen en Noordwijk moet punten blijven sprokkelen om in de kop van het rechterrijtje te blijven.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>