Logo denoordwijker.nl
NOVO nam met vier sets tegen nul revanche op Leithon. | Foto: PR
NOVO nam met vier sets tegen nul revanche op Leithon. | Foto: PR (Foto: )
Sport

NOVO neemt met 4-0 revanche op Leython

Het tweede team van Leython wist in oktober nog met 4-0 te winnen van een gehavend NOVO, maar vonden op Sportpark Duinwetering het team van NOVO op volle sterkte. De krachtmeting tussen twee ervaren teams viel deze maal geheel ten prooi aan de Noordwijkers.

Coach Rieneke Wielenga startte met Jeroen van Eijk als spelverdeler, welke gelijk met zijn eerste serviceserie de stempel op de wedstrijd drukte. Na Van Eijk kwam Dennis Glasbergen aan serves en voor de Leiderdorpers weer stand konden bieden was de stand al 9-2. Leython had de grootste moeite om de pass onder controle te krijgen en zagen de Noordwijkers floreren. Gijs Paulides ontpopte zich tot een plaaggeest voor de blokkering van Leython met harde aanvallen afgewisseld met vernuftige prikballen. Van Eijk kon het spel snel verdelen en Niels Jansen en John Klinkenberg door het midden Leyhton weg te spelen.

De eerste set ging dan ook eenvoudig naar NOVO met 25-17 en de tweede set sloeg NOVO nog harder toe. Met Niels Botman als snelle diagonaal met verrassende harde geplaatste aanvallen en Tom van der Meer die afwisselend het achterveld verdedigde won NOVO de tweede set met 25-14.

Daarna liet NOVO de Leiderdorpers het begin van de derde set domineren. Maar met 4-9 achterstand kwam uiteindelijk Botman aan service en NOVO wist daarmee de set weer geheel naar zich toe te trekken. Botman tekende namelijk een serie van 9 punten op. Leython had de grootste moeite om de bal aan NOVO zijden op de grond te krijgen. Dit ter verdienste van NOVO met prachtig verdedigend werk van onder andere Paulides en Van der Meer.

Met invalbeurten van Tim Oortwijn en Patrick Bunt kwam ook de derde set ten prooi aan de Noordwijkers met 25-20 en met jolijt stapte NOVO voor de vierde set het veld in. Deze set wist Leython ook geen vuist te maken tegen de alle reddingen en geplaatste ballen van de Noordwijkse zijde. Met 25-14 werd de wedstrijd afgesloten en met 5 punten stijgen de Noordwijkers weer naar de vierde plaatst.

De volgende krachtmeting voor NOVO is in Nieuwkoop tegen de vrienden van Waterlanders op 1 februari om 17.00 uur.

Meer berichten