Scouting Norvicus bestaat 75 jaar | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
De warme maaltijd ging er wel in bij de Zeeverkenners. | Foto: Ina Verblaauw
De warme maaltijd ging er wel in bij de Zeeverkenners. | Foto: Ina Verblaauw (Foto: )

Scouting Norvicus bestaat 75 jaar

Dit jaar bestaat de scouting Norvicus 75 jaar. Direct na de oorlog in september 1945 gestart als twee groepen: Van Speyk en Doorman. Begonnen in de Noordduinen nabij manege Meeuwenoord, verplaatst naar de Oude Zeeweg en sinds 1968 gevestigd aan de van Berckelweg achter de Koninklijke Beuk. Op een mooie locatie met een rechtstreekse vaarverbinding naar de Kaag, een Troephuis, groot grasveld, een botenhuis en verschillende boten.

Door Ina Verblaauw

Zaterdag 11 januari werd het jubileumjaar ingeluid met een feestelijke middag voor alle leden in de leeftijd van 6 tot 18 jaar: Bevers, Dolfijnen, Junioren, Zeeverkenners en Wilde Vaart. Vroeg in de middag vertrokken ze vanaf het Troephuis richting de Noordduinen voor een groot aantal opdrachten in de duinen. Schatgraven met een theelepeltje, zaklopen, blikgooien, spijkerpoepen, boomstamgooien en nog veel meer spelletjes werden uitgevoerd. Oliebollen en warme chocolademelk ontbraken daarbij niet.

Intussen werd in het Troephuis door een deel van de jonge leiding op een amicale manier alvast de maaltijd voorbereid. Met groot gemak werden er 150 gehaktballen gebraden en voor even zoveel eters hutspot en boerenkool gemaakt. De jeugd had er bijzonder veel trek in. Per tafel gingen ze naar de keuken om het diner naar keuze opgeschept te krijgen.

"Het programma voor dit jaar staat nog niet helemaal vast", aldus Lisa Dol, vorige week nog één van de genomineerden voor Noordwijker van het Jaar. "Twee data al wel: 18 t/m 26 juli een gezamenlijk kamp en 29 augustus een reünie voor oud-leden. Verder organiseren we een benefiet-avond/bingo, een vaardag voor oud-leden en een Kerstspel/afsluiting jaar".

Voor het jubileumjaar is scouting Norvicus op zoek naar verhalen en foto's van vroeger. "We ontvingen onlangs een schriftje met aantekeningen van de dochter van een zeeverkenner van het eerste uur. Naar dat soort herinneringen en foto's zijn wij op zoek", aldus Lisa. Voor meer informatie: www.norvicus.nl, scouting.norvicus@gmail of rechtstreeks naar Lisa Dol, tel. 06-30436306.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>