Logo denoordwijker.nl
Elf brandweerlieden ontvingen een koninklijke onderscheiding. | Foto: Willem Krol
Elf brandweerlieden ontvingen een koninklijke onderscheiding. | Foto: Willem Krol (Foto: )

Lintjesregen bij Brandweer Noordwijk

Heel veel brandweermannen- en vrouwen tijdens de bijeenkomst in Grand Hotel Huis ter Duin. "Wees gerust", sprak ploegchef Dick Peter Eijzenga, "Katwijk en Noordwijkerhout nemen vanavond voor ons waar, dus geen zorgen. Vanavond zijn we op een bijzondere plek. Hier kwamen 30 jaar geleden tijdens de hotelbrand drie brandweermannen om het leven. Wij gedenken hen en bedanken de familie Noorlander voor de gelegenheid hier op deze plek vanavond met elkaar te mogen zijn".

Door Ina Verblaauw

Namens de gemeente Noordwijk sprak Burgemeester Hermans-Vloedbeld haar waardering uit voor het werk van de brandweer en de belangeloze inzet, o.a. door het vele trainen voor de veiligheid te garanderen van mens, dier en collega's. Ook eren wij uw familie, die achter u staat. Vanavond vindt hier een ware lintjesregen plaats. Hoeveel ga ik niet zeggen, maar het gaat op alfabet". De mannen die een lintje kregen opgespeld zijn Ab Bakker, Ed Beije, Stefan van den Berg, Cor le Clercq, Cor Hoppers, Lodewijk Slofstra, Rob Vink, Rob van der Wal, René de Winter, Toon van der Zalm en Richard Zonneveld.

"Het doet iets met me dat er zoveel mensen zich inzetten voor Noordwijk", aldus Hermans-Vloedbeld.

Grap

De brandweermannen hadden onderling nog een grap in petto. Waar iedereen tevoren op de hoogte was van de te ontvangen onderscheiding, kwam Eijzenga met een uniformjasje aan en ging vervolgens langs de aanwezigen om de eigenaar van de jas te vinden. Tot zijn grote verrassing bleek de jas te passen bij Bram Meulendijk. Ook hij ontving zijn onderscheiding. Allen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer berichten