Gerard van der Deijl verkoopt Ethiopische rozenkwekerij | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto: PR

Gerard van der Deijl verkoopt Ethiopische rozenkwekerij

Gerard van der Deijl heeft overeenstemming bereikt met de Ethio Vegfru Group Plc over de overname van zijn onderneming Lafto Roses in Ethiopië. Als belangrijkste reden voor het besluit voert hij aan dat zijn leeftijd hem noopt afscheid te nemen van de Ethiopische business en zijn kinderen geen interesse hebben om het bedrijf verder te exploiteren.

Van der Deijl heeft de kwekerij in vijftien jaar in samenwerking met lokaal management uitgebouwd tot een van de grotere exporteurs van rozen uit het Oost-Afrikaanse land.

Lafto Roses is gespecialiseerd in middelgroot bloemige rozen in een hoger kwaliteit segment voor levering aan de traditionele bloemist. Daarnaast wordt een belangrijk gedeelte vermarkt op Nederlandse veilingen.
 

Gerard van der Deijl is in de afgelopen jaren nauw betrokken geweest bij de dagelijkse gang van zaken. Hij schat ongeveer 120 keer heen en weer te zijn gevlogen sinds 2005, toen hij startte met de bouw van de kwekerij op een tiental kilometers van de hoofdstad Addis Ababa op een perceel grasland van de Ethiopische regering. In die periode is daar een moderne kwekerij verrezen met 37 ha. plastic folie kassen waarin dagelijks 600 lokale medewerkers werkzaam zijn.
 

"Wij zijn enorm blij met deze transactie, "zegt hij," vooral omdat Lafto Roses Plc. onder de eigen vertrouwde naam blijft voortbestaan als dochteronderneming van Ethio Vegfru. Vegfru heeft 1.700 medewerkers en is in Ethiopië een gespecialiseerd en gerenommeerd productiebedrijf van groente en fruit. De groep is in de hele wereld actief in diverse markten, waaronder de horticultuur, retail, foodservice, industrie en agricultuur. Door de overname van de rozenkwekerij Lafto Roses Plc. breidt zij haar retail-activiteiten op wereldwijde afzetmarkten fors uit.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>