Min-Zi van Mackelenberg scoorde haar eerste punten in het shirt van Fluks. | Foto: PR

Fluks besluit 2019 winnend

Algemeen Sport

De afgelopen 2 wedstrijden werden door Fluks niet gewonnen. De spelersgroep ging daarom gemotiveerd naar Bussum om het jaar met winst tegen DOC goed af te sluiten.

Eerder in de week was gebleken dat Joella van Baren de rest van het seizoen niet kan spelen (gescheurde enkelband), en daarom was het extra goed nieuws dat Min-Zi van Mackelenberg per direct bij de selectie aansluit. In totaal ontbraken voor de wedstrijd tegen DOC nog 4 basisspelers door blessureleed. Jonne Philippo en Marloes Varkevisser maakten als wisselspelers deel uit van het team dat de strijd aanging met DOC.

De wedstrijd begon goed aan de kant van Fluks. Snel aanvalspel resulteerde in een 0-3 voorsprong binnen 5 minuten. In reactie hierop ging DOC achterverdedigen, maar Fluks kon ook hier in het begin goed mee omgaan. De Noordwijkers speelden de aanvallen op de juiste manier uit en kwamen halverwege de eerste helft op een ruime 3-7 voorsprong. DOC leek daarna iets meer grip te krijgen op het spel van Fluks en kwam voor rust nog terug tot 7-10.

Fluks kreeg na de pauze steeds meer vat op de aanvallen van DOC die erg voorspelbaar begonnen te worden. Joost Passchier en Sanne Koch blonken verdedigend uit door meedere malen schoten van hun tegenstander te blokken. Fluks liep uit naar een comfortabele stand van 10-16, en hadden verdedigend steeds meer controle wat af en toe tot frustratie leidde bij de tegenstander. De wedstrijd werd winnend afgesloten met 11-19.

De komende weken speelt Fluks geen wedstrijden. Dit biedt de kans voor de vele geblesseerde spelers om verder te werken aan hun herstel. In het jubileumjaar 2020 (Fluks viert dan haar 75-jarig bestaan) gaat de ploeg van Enrico Mud de strijd om het kampioenschap weer aan, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Thor op 11 januari.