SJC opgelucht na fraaie overwinning in Meppel | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
De voor deze keer in het Oranje gestoken Melvin van Stijn en Mustava Frederik kwamen beiden tot scoren. | Foto: Johanna Oskam
De voor deze keer in het Oranje gestoken Melvin van Stijn en Mustava Frederik kwamen beiden tot scoren. | Foto: Johanna Oskam (Foto: )
Sport

SJC opgelucht na fraaie overwinning in Meppel

Trainer Wolf reageerde, na de wedstrijd tegen MSC, met een brede glimlach: 'Natuurlijk is dit lekker. Want met deze 4-0 winst hebben we ons verzekerd van een redelijkerwijs risicoloze afstand van de onderste regionen. Een basis om verder aan noodzakelijke verbeteringen te werken.

De trainer legde uit dat hij het optimisme, wat eerder binnen de club leefde, erg opportunistisch had gevonden. 'Ik heb al eerder gezegd dat naar boven kijken veel minder realistisch is dan leuk. We hebben een heel jong team waardoor je rekening moet houden met soms wat minder stabiel presteren'. Wolf kwam in Meppel ook met een wat andere opstelling. Verdediger Derrin Wijdenbosch keerde terug na een blessure. Mustava Frederik begon deze keer in de punt van de aanval waardoor Wesley Haasnoot op de bank terecht kwam. Stef van der Zalm werd als linkerspits ingezet en op rechts zagen we Lucas Coopmans. Hij werd de laatste wedstrijden vanaf de bank ingebracht en bleek nu daarmee een basisplaats te hebben afgedwongen. De zeer jonge en watervlugge Coopmans beloonde zijn trainer met een razendsnelle treffer. Zodat de zwart-witten direct op voorsprong kwamen: 0-1


Initiatief

Vol vertrouwen hield SJC het initiatief. De kans om deze middag de volle winst te behalen werd met beide handen aangegrepen en met fraaie combinaties werd MSC stevig onder druk gezet. Het wachten was op de 0-2 en die viel na ruim 20 minuten spelen. Na een uitgespeelde combinatie via Melvin van Stijn en Lucas Coopmans mocht Timo Ruigrok scoren: 0-2.
MSC probeerde natuurlijk de bakens te verzetten dwong een paar mogelijkheden af maar de SJC verdediging stond uitstekend en keeper Roy Haasnoot kwam nauwelijks in moeilijkheden. Dat kwam zijn collega Marc Holterm bij MSC nog wel 2 keer. Eerst was het Mustava Frederik die hem verschalkte. Even later kon Melvin van Stijn, na een goed genomen vrije schop van Jordy Groot, de losgelaten bal in het net deponeren:0-4 De wedstrijd was hiermee gespeeld.

Want ook na rust kon MSC de zwartwitten niet in moeilijkheden brengen. Een wanhopig offensiefje leverde aanvankelijk wel een paar corners op. Maar de SJC kon ook de mee opgekomen lange Meppelaren, ogenschijnlijk gemakkelijk van scoren afhouden. SJC bleef dominant, combineerde vaak fraai en kreeg gedurende de 2e helft ook nog wat mogelijkheden. Maar de echte scherpte bleek er toch af. Zelfs een open kopkans van Melvin van Stijn, zo'n 5 minuten voor tijd, werd niet verzilverd. Maar SJC bleef die 2e helft wel de beter ploeg en speelde de wedstrijd toch geroutineerd ogend uit. Timo Ruigrok werd nog wel uit voorzorg gewisseld en ook Stef van der Zalm kreeg rust. Voor hem maakte Billy Tavares zijn entree. Na het laatste fluitsignaal kon SJC heel tevreden de warme douche opzoeken. De lange thuisreis werd natuurlijk in feestelijke stemming afgelegd .

SJC kan in de winterstop verder nagenieten van een waardige afsluiting van het eerste deel. Na een trainingskamp in Albufeira staan ze op 19 januari voor de taak om opnieuw na een lange busreis, in Emmen de tegenstander met die naam te bestrijden.

Florian Wolf meldde desgevraagd dat hij nog in gesprek is over het verlengen van zijn contract. Hij heeft voorwaarden gesteld over de samenstelling van de selectie waarbij hij zekerheid wil dat spelers voor een periode van meerdere jaren aan de club worden gebonden. Tijdens het trainingskamp zal daarover wel meer duidelijkheid komen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>