Wie wordt de Noordwijker van het Jaar 2020? | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Koen Marijt. | Foto: PR
Koen Marijt. | Foto: PR

Wie wordt de Noordwijker van het Jaar 2020?

Uit meer dan 30 genomineerden is door een vakkundige jury onder voorzitterschap van burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld de top 3 gekozen die kans maken op de eretitel Noordwijker van het Jaar 2020. Tijdens het sponsordiner voorafgaand aan het Nieuwjaarsgala op donderdag 2 januari in Grand Hotel Huis ter Duin wordt de winnaar bekend gemaakt. 

Het 33ste Nieuwjaarsgala belooft weer een spektakel te worden. Frans van der Veen, initiatiefnemer, heeft er zin in: 'De donderdag is snel uitverkocht, ook nu zien we dat de kaartverkoop hard gaat! Onderdeel van het gala is altijd de verkiezing van de Noordwijker van het Jaar. Een blijk van waardering aan al die mensen die zich gedurende langere tijd vrijwillig inzetten. De Noordwijker van het Jaar kan rekenen op een aantal leuke uitnodigingen voor diverse evenementen en vooral hopen we dat de winnaar andere vrijwilligers enthousiast maakt om zich ook in te zetten voor Noordwijk.' De genomineerden zijn: 


Lisa Dol
Lisa is iemand die zich al jaren inzet voor Noordwijk. Zo begeleidt en bewaakt ze ieder jaar het Bloemencorso en de Mooiste File op de boulevard. Maar ook bij vele andere evenementen helpt zij samen met scouting Norvicus de rust te bewaren en alles in goede banen te leiden. Daarnaast werkt ze mee aan de leukste markt van Noordwijk: Markt onder de Linden, waarvoor ze de communicatie en marketing op zich neemt. Recent is ze zich gaan inzetten voor dementievriendelijk Noordwijk. Dit zijn enkele hoogtepunten uit haar jonge carrière, maar vooral haar enthousiaste werk als Noordwijker. Lisa is voor veel Noordwijkers iemand waar tegenop gekeken wordt. Het is bijzonder en een voorbeeld voor anderen dat iemand die 24 is, al zo veel heeft gedaan en zal blijven doen.

Ronald Heruer
Ronald is op tal van manieren groots inzetbaar als vrijwilliger in de Duin- en Bollenstreek. Na zijn bank carrière ging hij naar de Muze, waar hij sindsdien vele avonden als coördinator is te vinden. Daarnaast was hij één van de gezichten van het Visitor Centre Noordwijk. Daaruit ontstonden meerdere activiteiten, zoals gids op de eerste Hop On Hop Off-bus en Noordwijk vertegenwoordigen op de vakantiebeurs tot de open dagen bij Estec en de sportevenementen op het strand. Maar ook is hij vrijwillig actief bij de Kleynkoor Academy, ZeepaanZee, landelijke Zonnebloem, Noordwijkse IJsclub, Markt onder de Linden, Landgoed Calorama en Stichting KunstKlank. Ronald was en is ambassadeur en betrokken bij bescherming bollenvelden in de regio. In zijn oranje hesje wijst hij met andere vrijwilligers de toeristen het juiste pad te lopen. Ronald zelf zegt altijd: Niets is boeiender dan de mens, iedereen is verschillend en uniek.

Koen Marijt
Koen is historicus en werkzaam bij de Universiteit Leiden, universiteitsbibliotheek en diensten. Koen heeft passie voor het levend houden van de herinneringen aan de 1e en 2e Wereldoorlog. Hij organiseert wandelingen via plekken bepalend voor Noordwijk in oorlogstijd. Gaf een lezing tijdens de opening van Open Monumentendag over de "Plekken van Plezier". Geeft vele lezingen, zoals over buitenlandse gasten in Noordwijk door de historie heen / van Vissersdorp tot badplaats en recent over Noordwijk tijdens de Eerste Wereldoorlog. Zet zich in voor het Europese project Stolper Steinen; koperen stenen leggen bij huizen van waaruit Joden zijn afgevoerd. In april 2020 organiseert Koen een reis naar Normandië in het kader van D-day. Koen kan met zijn 28 jaar heel boeiend vertellen en stimuleert  met name ook de jeugd zich te interesseren voor de historie van Noordwijk.

Meer informatie over het gala en de kaartverkoop is te vinden op www.nieuwjaarsgala.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>