Opnieuw geen winst voor mat SJC | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
De watervlugge Lucas Coopmans  werd al voor rust door trainer Wolf ingezet. | Foto: J. Oskam
De watervlugge Lucas Coopmans werd al voor rust door trainer Wolf ingezet. | Foto: J. Oskam (Foto: )
Sport

Opnieuw geen winst voor mat SJC

Er zit bij SJC behoorlijk de klad in. De prestaties houden inmiddels gelijke tred met de treurige omstandigheden van de entourage aan de Lageweg. Ook in de thuiswedstrijd tegen het Leidschendamse RKAVV kon geen opgaande lijn worden vastgesteld. Het inbrengen al voor rust van de jonge en razendsnelle Lucas Coopmans toonde aan dat Florian Wolf weliswaar over een zeer brede selectie beschikt maar ook dat zijn collectief niet meer voor aansprekende resultaten weet te zorgen.

SJC begon met Roy Haasnoot in het doel omdat Björn Haggerty een vrij ernstige liesblessure heeft opgelopen. En de jonge doelman begon zeer ongelukkig omdat hij, bij een beoogde verre trap in de 5e minuut, pardoes tegen een tegenstander aan schoot. Waarna de bal achter hem in het net caramboleerde: 0-1.
Hierna ontspon zich nauwelijks een echte wedstrijd. SJC speelde mat en leek aangeslagen. En de verwachtte 0-2 viel ruim 10 minuten later. Omdat verdedigers simpel voorbij werden gelopen en de noodzakelijke rugdekking ontbrak.

SJC lijkt niet meer op de zelfverzekerde ploeg waarmee de competitie werd gestart. In de spits oogde Wesley Haasnoot wanhopig omdat hij nauwelijks bespeelbare ballen kreeg toebedeeld. De treinsnelle linkervleugel van RKAVV bezorgde de verdediging van SJC handen vol werk. Reden voor trainer Wolf om al ver voor rust de eveneens snelle Lucas Coopmans in te brengen. Dat zorgde aanvankelijk voor meer lucht en voor enkele tegenaanvallen.

Eerst was het Coopmans zelf die op rechts gevaarlijk ogend door kwam. Even later kwamen over links ook kansen. Eerst via Jordy Groot en even later ook via Mostava Frederik werd de verdediging van RKAVV op de proef gesteld. Maar het net kon helaas niet worden gevonden. Ook een vrije schop van zo'n 35 meter, van Timo Ruigrok, vloog over het doel.

Na rust hoopten de supporters op een ander SJC. Maar ook in de 2e helft was van collectieve passie en strijdlust geen sprake. Ook de spelhervattingen brachten geen grote voordelen in de vorm doelpunten. Af en toe deden zich wel kleine mogelijkheden voor en verdedigend werd RKAVV beter aan banden gelegd.

De grootste mogelijkheid voor SJC leek de vrije trap op 12 meter, na een door de keeper verkeerd beoordeelde terugspeelbal. Maar ook dit leverde niets op. Aanvallend kwam SJC nauwelijks verder dan de bal regelrecht richting de spitsen. Men zag geen kans om de bal in de ruimte achter de verdediging neer te leggen om daarbij de snelheid van de spitsen uit te buiten. Waardoor de verdediging van RKAVV dan ook vrij makkelijk overeind bleef.

Met nog 20 minuten te gaan kwam voor SJC de genadeklap. Aanvaller Coopmans , ver terug in het strafschopgebied, ging verdedigend in de fout. De toegekende penalty werd feilloos verzilverd: 0-3. Hierna kabbelde de wedstrijd, zonder dat hij nog boeiend kon zijn, naar een einde.

SJC lijkt te snakken naar de winterstop maar eerst moet nog de verre reis naar Meppel worden ondernomen. Om daar zondag te trachten het laaggeplaatste MSC aan de zegekar te binden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>