Koen van der Linden leverde veel strijd op het middenveld. | Foto: Trudy van den Berg

Van Nispen krijgt deksel op de neus

Algemeen Sport

Van Nispen had een zeer lastige middag tegen Zwanenburg. De gastheren startte goed en zetten Van Nispen vast. De formatie van Roy Schulpzand liep achteruit en wist de vrije man niet te vinden. Zwanenburg daarentegen legde vlotte combinaties op het kunstgrasveld en was vele malen beter dan Van Nispen. De Zilkse formatie gaf teveel ruimte weg.

Doordat de ruimtes tussen de linies te groot waren werd het middenveld overgeslagen en werd veelvuldig de lange bal gehanteerd. Dat had zelden of nooit succes. Bovendien werd er zwak verdedigd en daar wisten de aanvallers van Zwanenburg wel raad mee. Na ongeveer 20 minuten was het Jordy Vierbergen die de score opende voor de gastheren. Niet veel later zette Kevin Verhoeve Van Nispen op een 2-0 achterstand.
Na de rust bleek Van Nispen herboren. Er werden weer duels gewonnen en gestreden voor elke meter. Halverwege de 2e helft wist de defensie van Zwanenburg de bal niet goed te verwerken en klungelde keeper René Jonker. Xavi Noltenius van Elsbroek was attent, veroverde de bal en schoot hem zuiver in de touwen: 2-1. De spanning in de wedstrijd was terug en ook het geloof bij Van Nispen om toch een goed resultaat te behalen. Van Nispen ging achterin één op één spelen en Zwanenburg kreeg het moeilijk. De gelijkmaker bleef uit en Van Nispen kreeg vlak voor tijd de deksel op de neus. Met een simpele schuiver gooide Joshua von Mauw de wedstrijd in het slot. Zondag speelt Van Nispen haar laatste thuiswedstrijd van dit kalender jaar thuis tegen FC Aalsmeer. Na afloop is er een veiling en wordt het feest met zanger Alex.