Tonneprossers gezocht in Groot Kokkerhout | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Leontine van der Klugt alias De Buuf won vorig jaar bij het Tonneprossen. | Foto: Archief
Leontine van der Klugt alias De Buuf won vorig jaar bij het Tonneprossen. | Foto: Archief (Foto: fred van der bent)

Tonneprossers gezocht in Groot Kokkerhout

Op 19 december houdt CV De Kaninefaaten haar deelnemersavond voor kandidaat-tonneprossers. Deze gastvrije avond wordt speciaal voor potentiële deelnemers aan het Tonneprossen 2020 gehouden. Ervaren Tonneprossers als Gerrit Heen-en-Weer, De Buuf en andere prijswinnaars staan klaar om jou alle ins-en-outs van het Tonneprossen te vertellen. Een unieke gelegenheid voor een kijkje achter de schermen dus. Tevens is de begeleidingscommissie Tonneprossen aanwezig. De avond wordt gehouden in Café van der Geest en begint om 20.00 uur.

CV De Kanifaaten is altijd op zoek naar nieuw prostalent. Leeftijd speelt geen rol: belangrijk zijn het kunnen spreken met het hart op de tong. Ga jij de uitdaging aan, kom je uit Groot Kokkerhout, De Zilk, Noordwijk of Noordwijkerhout en omgeving en bezorg jij de Groot Kokkerhouters een avondje gieren, lachen en brullen? Geef je dan op!

De kandidaten staan er niet alleen voor! Samen met ervaren collega-prossers bereiden ze zich in een gezellig samenzijn voor op die mooie avond. Meedoen is dus belangrijker dan winnen. De Jaap Aartman Bokaal is de hoofdprijs en tweede prijzen zijn weer eeuwige roem. Daarnaast wordt aan alle deelnemers door de Prins een leuke herinnering uitgereikt.

Prossen is het houden van een kleine conference van niet meer dan 11 minuten. De Tonneprosser neemt onder andere de actuele lokale politiek en andere nieuwswaardige gebeurtenissen uit de streek op de hak. Hoewel het belangrijkste is, dat wat er gezegd wordt, kan inventief gebruik van hulpmiddelen een verrassende dimensie aan de pros geven.

Dit jaar zal het Tonneprossen op vrijdag 17 januari in De Residentie Cafe van der Geest plaatsvinden. Vorig jaar won Noordwijkerhoutse De Buuf (prosnaam van Leontine van der Klugt) en het jaar daarvoor de Noordwijker Adrianus van Noortwijck (prosnaam van Ard Zandbergen) de prestigieuze Jaap Aartman Bokaal. Zal dit jaar een Zilker de winnaar worden?

Aanmelden kan bij Ruud Hooghiemstra (casarujos1@casema.nl; tel of 0252-375307). Het deelnemersoverleg is gepland in de Raadskamer van Café van der Geest op donderdagavond 19 december om 20.00 uur.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>