Kerstverhaal komt tot leven in de Oude Jeroenstoren | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto:
Cultuur

Kerstverhaal komt tot leven in de Oude Jeroenstoren

Traditioneel komt het aloude kerstverhaal van Jozef en Maria tot leven op de derde zaterdag van de advent in de Oude Jeroenstoren.

Op zaterdag 14 december zullen vanaf 11.30 uur Romeinse soldaten hun kampement opslaan voor de ingang van de toren. In de toren zullen zo'n veertig figuranten op de verschillende verdiepingen in vijf scènes het oude kerstverhaal uitbeelden.

Allereerst wordt iedereen ontvangen in de herberg voor een glaasje glühwein om vervolgens toegezongen te worden door een engelenschaar. Na bij Koning Herodes de weg gevraagd te hebben naar het pasgeboren kerstkind komt men uiteindelijk uit op de bovenste etage om oog in oog te staan met de drie koningen, die op bezoek zijn bij Maria en Jozef en het kerstkind.

Van 12.00 tot 17.20 uur zullen elke twintig minuten herders klaar staan om met groepen van maximaal 16 personen de toren te beklimmen. De entrée voor de kerstbeklimming is € 5 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen tot 12 jaar. De beklimming is niet geschikt voor kinderen onder de 4 jaar.

De Oude Jeroenstoren aan de Heilige Geestweg is geopend van 12.00 tot 17.20 uur (laatste beklimming). De opbrengst van de negende Hoogste Levende Kerststal is weer bestemd voor de Voedselbank Noordwijk.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>