Sportakkoord verder uitgewerkt | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl

Sportakkoord verder uitgewerkt

Onder leiding van sportformateur Fons Bultman werd op 11 september de eerste aanzet gegeven voor het komen tot een Noordwijks Sportakkoord. Met vertegenwoordigers uit alle geledingen van sport en cultuur werd van gedachten gewisseld over de toekomst van verenigingen, het gebruik van accommodaties en het bereiken van de jeugd.

Door Ina Verblaauw

Een projectgroep ging met de verzamelde ideeën aan de slag om prioriteiten van de diverse disciplines aan te geven. Deze prioriteiten werden 28 november gepresenteerd aan de brede groep die eerder bijeenkwam. Bultman benadrukte in zijn welkomstwoord het belang van het Sportakkoord. "Het Sportakkoord dient om elkaar in de toekomst te versterken op een zo breed mogelijk terrein. Iedereen kan er voordeel bij hebben om tot gezamenlijke afspraken te komen. Wethouder Sjaak van den Berg was aanwezig, maar benadrukte dat de gemeente aan de zijlijn toekijkt.

De hoofdlijnen die werden uitgewerkt zijn: Van jongs af aan bewegen, Vitale en toekomstbestendige verenigingen, Duurzame accommodaties en Inclusiviteit – iedereen kan meedoen. Met deze vier thema's gingen de aanwezigen aan de slag. Aan het eind van de avond werd de aanwezigen commitment gevraagd op één of meerdere acties, de rol en wat kan hij/zij toevoegen en beschikbaarheid in tijd. Met al deze uitkomsten en informatie gaat de projectgroep wederom aan de slag. Er zal nog een aantal bijeenkomsten plaatsvinden. Naar verwachting zal in maart of april 2020 het Noordwijks Sportakkoord worden gepresenteerd.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>