Logo denoordwijker.nl
Gerben van Duin was één van de sollicitanten. | Foto: PR
Gerben van Duin was één van de sollicitanten. | Foto: PR (Foto: PR)
Politiek

Gerben van Duin: 'Ik was een van de sollicitanten'

De politiek in Noordwijk zou tijdens de besloten vergadering met algemene stemmen hebben gekozen voor de voordracht van Mevrouw Wendy Verkley-Eimers (56), als toekomstig burgemeester van de fusiegemeente Noordwijk.

Op de voorpagina al de reacties van diverse fractievoorzitter die allemaal met positieve reacties kwamen. Ook Gerben van Duin (PUUR), die overigens zelf onthulde dat hij een van de sollicitanten is geweest, roemde de kandidaat. Vooral gezien haar ervaringen op het politiek bestuurlijk terrein. Hij voorzag dat er hard gewerkt dient te worden aan een gemeentelijke eenheid. Zodat de optelsom van de fusie 1+1=3 zal blijken. Waarbij sturing geven aan het college en de gemeenteraad als het gaat om gezamenlijke belangen, de belangrijkste taak zal zijn.
Louis Koppel (Groen Links) kwam met eenzelfde positieve grondhouding. Hij sprak van een goede en gezamenlijke keus. Koppel: 'Ik ervaar een verbindende positief ingestelde burgemeester met een hele warme uitstraling. Ik zou graag zien dat ze dit inzet om de 4 kernen hechter te verbinden'.

Dick Gutlich (D66), ook al blij met de keuze, zag vooral hele belangrijke taken voor mevrouw Verkley buiten de gemeente. Om voor Noordwijks een betere plek te veroveren op regionaal niveau. De economische ontwikkelingen in de gemeente houden volgens hem veel verband met ontwikkelingen in Holland Rijnland. Gutlich wil Noordwijk bovendien een belangrijker rol laten spelen in de regio's Amsterdam en Den Haag. De VVD was even niet bereikbaar voor commentaar.

Meer berichten