Logo denoordwijker.nl
Foto:
Sport

Jonge Rijswijkers niet opgewassen tegen ervaren NOVO

Het jeugdige derde team van Inter Rijswijk was zaterdag te gast op Sportpark Duinwetering zonder coach. De jeugdige talenten boden tegenstand, maar konden geen punt van NOVO afsnoepen.

Inter Rijswijk begon sterk met een serviceserie, maar NOVO sloeg daarop volgend hard terug. Spelverdeler Tim Oortwijn kon het spel snel verdelen en zo onder andere de middenspelers Niels Jansen en John Klinkenberg in stelling brengen, waarbij Gijs Paulides veel ballen in het achter veld wist op te vangen. De eerste set werd daarmee gewonnen met 25-13.

De opvolgende, tweede set begon NOVO te ontspannen en liet Inter Rijswijk uitlopen en moest een achterstand zien weg te werken. NOVO maakte het spannend door pas bij 20-20 Inter Rijswijk voorbij te gaan. De set werd door sterke service series en mooi aanvallend spel van Tom van der Meer en Dennis Glasbergen afgesloten met 25-21. Coach Rieneke Wielenga kon in de wedstrijd vrij uit wisselen met Patrick Bunt en kersverse vader Jeroen van Eijk. Vervolgens maakte NOVO het zich alleen nog lastig in de vierde set door de derde set met 25-14 te winnen en de vierde met 25-22. Met de 5 punten die NOVO met deze winst verdiende voegen de Noordwijkers zich weer in de top 3 van de derde divisie.

De Noordwijkers verwelkomen over 2 weken op zaterdag 14 december om 15.30 uur Dosko uit Stolwijk op Sportpark Duinwetering. Dit zal het eerste treffen zijn tussen de lantaarndrager en de Noordwijkers.

Meer berichten