Quality of Life Gala schenkt 2,3 miljoen aan Prinses Máxima Centrum | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
| Foto: PR
| Foto: PR

Quality of Life Gala schenkt 2,3 miljoen aan Prinses Máxima Centrum

Het Quality of Life Gala in Hotel van Oranje heeft tijdens haar allerlaatste gala, afgelopen zaterdag, een bedrag van 2.299.500 euro opgehaald ten bate van de Quality of Life projectteam in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Quality of Life heeft zich sinds de oprichting in 1999 ingezet om innovatief onderzoek naar kinderkanker mogelijk te maken. Met de schenking van dit bedrag aan het Prinses Máxima Centrum wordt Quality of Life opgeheven omdat de laatste jaren een aantal organisaties de taak van Quality of Life inmiddels heeft overgenomen. 

Jaap Liethof, voorzitter Quality of Life: "20 jaar geleden zijn wij met het gala begonnen om geld in te zamelen voor het onderzoek naar kinderkanker. Met de gala's die wij door de jaren heen hebben georganiseerd hebben wij mede het zo belangrijke onderzoek naar kinderkanker op de kaart gezet. De afgelopen 20 jaar hebben wij ruim 13 miljoen euro geschonken aan velerlei onderzoeken succesvol gerealiseerd voor kinderkanker door het Prinses Maxima Centrum. Door de jaren heen zijn andere professionele organisaties zoals Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) en het fonds van het Prinses Máxima Centrum ontstaan waardoor onze belangrijke taak op een zeer professioneel niveau wordt voortgezet. Wij zijn als bestuur van Quality of Life zeer gelukkig dat wij vanavond als afscheid met ons gala zo'n mooi bedrag kunnen schenken waarmee het Quality of Life projectteam van het Prinses Máxima Centrum mogelijk is gemaakt." 

Rob Pieters, Medisch Directeur van het Prinses Máxima Centrum: "Het Quality of Life projectteam is een droom die werkelijkheid is geworden. Het is een eerbetoon aan Quality of Life dat 20 jaar lang op hoog niveau gala's heeft georganiseerd om het onderzoek voor kinderkanker mogelijk te maken. Dit heeft geweldige resultaten opgeleverd die geleid hebben tot betere behandelingen voor kinderen met kanker. Het Quality of Life projectteam laat kinderen weer even kind zijn, ondanks het feit dat zij kanker hebben en een zware behandeling moeten ondergaan. Het is belangrijk dat zij weer kunnen spelen, bewegen en hun fantasie de vrije loop kunnen laten, waardoor zij even vergeten dat zij ziek zijn." 

Het Quality of Life Gala in Hotel van Oranje te Noordwijk aan Zee, werd gepresenteerd door Caroline Tensen. Het gala werd opgeluisterd met optredens van De Toppers, Karin Bloemen, Edsilia Rombley en Big, Black & Beautiful die hiermee hun steentje bijdroegen aan het gala.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>