Dubbelzijdig parkeren aanleiding tot discussie | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Deze chauffeurs geven kennelijk voorkeur aan het veilig op de stoep parkeren.
Deze chauffeurs geven kennelijk voorkeur aan het veilig op de stoep parkeren. (Foto: )
Politiek

Dubbelzijdig parkeren aanleiding tot discussie

Het lokale winkelend publiek, de strandbezoeker, de congresganger en de ook het minder grootschalig congrespubliek vindt de mogelijkheid om te kunnen parkeren van grote waarde. Dat blijkt uit diverse onderzoeken.

Parkeren staat met grote regelmaat op de agenda van de politiek. Het plaatsen en verplaatsen van de auto zorgt met regelmaat voor problemen. Mede daardoor werd recentelijk een parkeerverwijssysteem aangebracht om de gasten en bewoners van dienst te zijn bij het zoeken naar een parkeerplaats. Maar dat alleen blijkt niet voldoende om op de diverse piekmomenten service te blijven bieden.

Al enige weken wordt er gewerkt aan het realiseren van 75 extra parkeerplaatsen op de K.W. Boulevard. Vooral omdat er straks bij het realiseren van het nieuwbouwproject van Vomar aan de Maarten Kruytstraat tijdelijk veel parkeerplaatsen verloren gaan. Een gehouden onderzoek zou hebben aangetoond dat de K.W. Boulevard voldoende ruimte biedt nadat de bestrating is aangepast.
Maar inmiddels heeft het dubbelzijdig parkeren wel voor onrust gezorgd en van diverse kanten ziet men de weggebruikers zich roeren. Vooral voor de fietsers, die van twee kanten over de Boulevard mogen rijden, blijkt het er bepaald niet veiliger op te zijn geworden. De fysieke ruimte zou voor hen toch te klein zijn. Het onverwacht openen van portieren zou voor veel schrikmomenten en bijna ongelukken zorgen. Natuurlijk moet er nog gewenning plaats vinden. Toch uiten inmiddels ook diverse Boulevard-ondernemers hun bezorgdheid. Het feit dat het tijdelijk is, zou de oplossing toch wel rechtvaardigen. Voorlopig blijft het bij waarschuwen van bezoekers en medewerkers om ernstige problemen te voorkomen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>