Noordwijk lijdt zware nederlaag op het Kasteel | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Bryan Bröcker in actie tegen Kevin Ringeling van Jong Sparta. | Foto: OrangePictures
Bryan Bröcker in actie tegen Kevin Ringeling van Jong Sparta. | Foto: OrangePictures (Foto: Martin Hulsman)
Sport

Noordwijk lijdt zware nederlaag op het Kasteel

De winst vorige week op Hardenberg was voor de supporters aanleiding om vol vertrouwen af te reizen naar Rotterdam. Om daar op het Kasteel getuige te zijn van de strijd tegen Jong Sparta. Dat vertrouwen werd echter al snel ondermijnd omdat Noordwijk al in de eerste 10 minuten in niets leek op het Noordwijk van vorige week. En dat werd gedurende de wedstrijd ook nauwelijks anders.

Ook deze week hield Kees Zethof zijn spelers Smith, Achefay en Westdijk op de bank. En gaf zijn vertrouwen aan Bosma, Le Congé en Denzel James. Maar Noordwijk begon niet scherp en het bleef aanvankelijk met enkele schaarse doelpogingen van Emiel Wendt en Roshanali. Terwijl Jong Sparta liet zien hoe er in hoog tempo gespeeld kan worden. En na ruim een kwartier viel de te verwachten 1-0. Hierna leek Noordwijk zich enigszins te herpakken maar kort na een doelpoging van Sander Bosma volgde een overtreding van Nick van Staveren op de rand van de 16. Een strafschop was het gevolg en Ayoub Boukhari verzilverde dit buitenkansje: 2-0.


Knock-out

Daar bleef het niet bij want nog voor rust werd ook de 3-0 een feit. In een fase waarin Noordwijk weer ver terugviel was het de Rotterdammer Karim Loukili de feitelijke knock out uitdeelde. Het gemor van de meegereisde supporters richtte zich niet alleen maar op hun spelers. Ook de kille entourage in het lege stadion zou volgens enkelen mede oorzaak zijn van het ontbreken van zichtbare passie bij de roodwitten. En de toegekende strafschop zou erg onterecht zijn geweest.

Kees Zethof moet in de kleedkamer zijn ongenoegen hebben geuit. En Noordwijk oogde aanvankelijk wel wat getergd en een korte periode oogde het spel ook zeer acceptabel. Maar tot grote kansen kwam het niet. Ook niet nadat Van Staveren het veld moest ruimen en Achefay binnen de lijnen kwam. Die moest toezien hoe Jong Sparta ook een vierde doelpunt kon forceren.


Instelling

Met Westdijk en Smith probeerde Zethof nog iets maar het was voorspelbaar dat ook dit weinig kon opleveren. Na afloop hekelde Zethof voorde camera's van TV-West de instelling en het verbale gedrag van zijn spelers.

De realiteit is dat Noordwijk verder is afgezakt en na de 4-0 nederlaag de dertiende plaats inneemt. Het is aan Zethof om de groep weer aan het voetballen te krijgen en, zoals hij zo graag wil, zich weer focust op de dingen waar de ploeg goed in is.

Of hem dit gaat lukken zullen we zaterdag kunnen waarnemen. Dan is er een thuiswedstrijd tegen De Treffers die met 3-0 wonnen van TEC.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>