Snel zekerheid over nieuwe burgemeester | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Welke burgemeester gaat het college aanvullen? Vanavond dit duidelijk. | Foto: Archief
Welke burgemeester gaat het college aanvullen? Vanavond dit duidelijk. | Foto: Archief (Foto: )
Politiek

Snel zekerheid over nieuwe burgemeester

De gemeenteraad maakt zich op voor de definitieve voordracht van een nieuwe kroonbenoemde burgemeester. Tijdens een speciaal ingelaste raadsvergadering op dinsdag 26 november zal de vertrouwenscommissie aangeven wat de overwegingen zijn geweest om tot de gekozen aanbeveling te komen.

Het hele proces heeft grotendeels onder strikte geheimhouding achter gesloten deuren plaats gevonden om de privacy van de vele sollicitanten te beschermen. In een meer dan uitgebreide profielschets stonden de voorwaarden: integer, onafhankelijk, verbindend en stressbestendig. Maar ook realistisch met humor en relativeringsvermogen. Ook daadkracht, standvastigheid, betrouwbaarheid en vaardigheid bij onderhandelen zijn eigenschappen waarop zou zijn geselecteerd.

De burgemeester wordt geacht zich in Noordwijk te vestigen en zich voor minimaal zes jaar beschikbaar te houden en relevante bestuurlijke ervaring te hebben.

De sollicitanten kregen een extra waarschuwing op het hart gedrukt: 'Het ambt van burgemeester in Noordwijk is meer dan een voltijdse baan. U bent 24/7 onze burgemeester. Het daarnaast dienen nevenfuncties en andere persoonlijke activiteiten verenigbaar te zijn met de belangen van Noordwijk.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>