Logo denoordwijker.nl
Foto:

Linden vol lichtjes in oude dorpskern

Sinds vorig jaar is de sfeervolle feestverlichting in ere hersteld in de Voorstraat, het Lindenplein, de Wilhelminastraat en het Dielemanpad.

Door Ina Verblaauw

Namens De Oude Dorpskern heette Frans Bruinzeel de belangstellenden welkom voor het ontsteken van de sfeerverlichting in de dorpskern van Noordwijk op vrijdag 15 november. "We zijn actief bezig. Vorige week met het uitreiken van de Cultuur Erfgoedprijs, nu het ontsteken van de verlichting en op 15 december de Muzikale Kerstwandeling".

Het is een wens van DOD om heel Noordwijk Binnen van sfeerverlichting te voorzien. "Met bewoners zijn we in gesprek over nieuwe initiatieven en het planten van extra bomen met steun van het Ondernemersfonds.

Wethouder Dennis Salman noemde het Lindenplein en omgeving de mooiste kern van Noordwijk. "We moeten deze plekken koesteren. De Oude Dorpskern speelt daarin een actieve rol, waarvoor dank".

Met een druk op de knop ontstak Salman de verlichting. Van de 163 lindebomen zijn er 129 verlicht. De rest is vorig jaar door boomdeskundigen te zwak bevonden. Omdat niet alle bomen verlicht zijn, is er gezocht naar een zigzagpatroon waardoor de verlichting toch optimaal tot zijn recht komt. Het ontsteken van de lichtjes is de start van alle feestelijkheden die de komende tijd in Noordwijk plaats gaan vinden.

Meer berichten