Noordwijk herpakt zich en wint met 2-0 | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Nick van Staveren zette de 1-0 op het scorebord. | Foto: OrangePictures
Nick van Staveren zette de 1-0 op het scorebord. | Foto: OrangePictures (Foto: Wim Wobbes)
Sport

Noordwijk herpakt zich en wint met 2-0

Het zat Noordwijk de afgelopen weken bepaald niet mee. Juist daarom moest het zaterdag in de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg maar weer eens gebeuren. Want de supporters snakten naar het Noordwijk van 2018. Dat dominant speelde, soms briljant verdedigde en vaak heel creatief op het middenveld heerste.

Toch begon Noordwijk ogenschijnlijk terughoudend en het eerste kwartier was eigenlijk saai te noemen. Met weinig mogelijkheden en een verdaalt schot via Van der Leij van Hardenberg. In het tweede kwartier kwam Noordwijk meer uit de schulp en we noteerden mogelijkheden voor Wendt, Van Staveren en Bosma. De laatste hield Achefay op de bank en bracht wel de nodige spirit op het middenveld. Vlak voor rust leek Noordwijk via Bröcker de score te openen maar de kopbal vloog over het doel.


Betere ploeg

Ook in de tweede helft bleef Noordwijk de iets betere ploeg. Maar HHC Hardenberg bleef loeren op de mogelijkheden om de verdediging te slechten. Pas na een uur spelen kreeg Van Staveren een mogelijkheid die hij ook direct verzilverde. Hij mocht volkomen vrij inkoppen en dat deed hij dan ook bekwaam: 1-0. Deze welkome treffer bracht het geloof in eigen kunnen zichtbaar terig.

Terwijl Hardenberg aandrong speelde Noordwijk het spel zoals het graag speelt. Toch was er een fortuinlijk moment nodig om de 2-0 te forceren. Een afgeslagen poging deed de bal voor de voeten belanden van de ijverige Denzel James. Zijn half mislukte schot belandde via een Hardenbergs been in het net.
De 2-0 betekende de zekere winst voor Noordwijk want dit Hardenberg wilde wel maar eigenlijk niet.


Koel en zakelijk

Coach Kees Zethof bracht eerst Achefay voor Denzel James en beloonde de keihardwerkende Bosma met nog zo'n 10 minuten te gaan met een publiekswissel. Voor hem kwam Westdijk in het veld. Heel koel en zakelijk en soms zelfs nog wat frivool speelde Noordwijk de resterende tijd uit en stelde na 2 verliespartijen en 2 gelijke spelen nu heel duidelijk de winst weer veilig. Hierdoor bezet de ploeg de tiende plaats op de ranglijst. Inmiddels met 8 punten boven de degradatiegrens en met een achterstand van 9 punten op koploper IJsselmeervogels.

Zaterdag speelt V.v. Noordwijk in Rotterdam tegen Jong Sparta dat na een aardig begin nu met een slechte reeks bezig is. Noordwijk moet dan ook de 3 punten mee naar huis kunnen nemen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>