Jonge ondernemers op de koffie bij Ter Hark | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
V.l.n.r: Jolanda Volkerijk, Wendy en Henriëtte Klein, Roberto ter Hark, Roel Hoogervorst, Debbie Huson en Floor Vink. | Foto: Ina Verblaauw
V.l.n.r: Jolanda Volkerijk, Wendy en Henriëtte Klein, Roberto ter Hark, Roel Hoogervorst, Debbie Huson en Floor Vink. | Foto: Ina Verblaauw (Foto: )

Jonge ondernemers op de koffie bij Ter Hark

Vrijdag 15 november was het de Dag van de Ondernemers. Reden voor wethouder Roberto ter Hark om een aantal jonge ondernemers uit te nodigen voor een gesprek en koffie met gebak.

Door Ina Verblaauw

"Hartelijk welkom allemaal; we vonden het een goed idee jonge ondernemers uit te nodigen die niet zo vaak in de schijnwerpers staan. Met jullie van gedachten te wisselen over hoe jonge ondernemers in de huidige samenleving hun onderneming runnen". Zo begroette de wethouder zijn gasten.

Aanwezig waren Roel Hoogervorst die samen met broer Pim Bij Hoogies runt, Suzan Schouten van Youngpwr, Jolanda Volkerijk van Brownies & Downies, Debbie Huson van Vibes en Wendy en Henriëtte Klein van Poush Conceptstores. Nestor van het gezelschap Floor Vink, vroeger werkzaam in mode en meubels en nu bestuurlijk actief voor de retail. Vink had voornamelijk tips voor de jonge ondernemers: "blijf actief op andere terreinen in de gemeenschap naast je werk in je onderneming".

Eigen koers

Allen waren het erover eens dat de vrijheid om je eigen koers te bepalen één van de voordelen is van het hebben van een eigen onderneming. De jonge ondernemers namen de kans Ter Hark te melden dat de regelgeving soms te streng is en belemmerend kan werken.

Ter Hark kon melden dat per 1 juli Arie Musch als bedrijfscontact consulent is aangesteld om de lijnen tussen de gemeente en de ondernemers korter te maken. Ook het aantrekkelijker maken van de Hoofdstraat was een punt dat aangehaald werd.

Paraplu

Ter Hark kon melden dat het verlenen van de Kuuroordstatus een paraplu wordt, waar veel activiteiten aan zullen worden opgehangen. "We moeten ervoor zorgen dat de openbare ruimtes aantrekkelijker worden en alle aspecten die wel goed zijn in Noordwijk extra benadrukken".

Hij stelde de jonge ondernemers voor mee te denken met de Omgevingsvisie. Dit bleek ook een wens van de ondernemers aan tafel.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>