SCN Avatar geopend | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
 | Foto: Cor de Mooy
| Foto: Cor de Mooy

SCN Avatar geopend

Op de Space Campus werd maandag onder grote belangstelling in het pand van ATG Europe de SCN Avatar geopend. 

In het pand van ATG Europe op de Campus is nu de benedenverdieping ingericht waar virtueel, met behulp van computers met een pittig vermogen, apparatuur voor de ruimtevaart getest kunnen worden.

De opening trok vele belangstellenden uit de lucht- en ruimtevaartwereld. Daarnaast waren ook burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld en wethouder Roberto Ter Hark van de partij. De burgemeester vormde samen met directeur Esther Peters van de Space Campus en provinciaal gedeputeerde Adri Bom-Lemstra een panel. Zij benadrukten de band van Noordwijk met de ruimtevaart en het belang daarvan. Peters daagde de aanwezigen met nadruk uit om te komen met nieuwe ideeën om die gezamenlijk nader uit te werken.

De Campus is de plek bij uitstek waar nieuwe ontwikkelingen kunnen rijpen en realiteit kunnen worden. De Avatar is een sterk voorbeeld van innovatieve ontwikkeling in de ruimtevaart in Noordwijk. Met Airbus gevestigd in Oegstgeest en ESA ESTEC ruwweg aan de overkant en diverse andere partners of redelijke afstand ligt de Space Campus bijzonder strategisch.

"In de ruimtevaart kun je in de praktijk dingen maar één keer testen", vertelt directeur Michiel Vullings. Door gebruik te maken van een virtual of zelf augmented reality-omgeving kan er onbeperkt getest en doorontwikkeld worden. Daarnaast biedt dit natuurlijk ook de mogelijkheid om te oefenen met het in elkaar zetten en uit elkaar halen van apparaten.

Met een VR-helm op het hoofd en een controller in elke hand kunnen delen uit machines worden gehaald en van alle kanten bekeken worden. Alle toepassingen kunnen geplaatst worden in een gesimuleerde situatie of omgeving. Zo krijgt de tester een beeld van hoe de apparatuur zich in de echte situaties kan houden. Medewerkers lieten dan ook zien hoe aan een Mars Rover werd gesleuteld.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>