Noordwijk speelt gelijk tegen AFC | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Emiel Wendt speelde dominant en was met zijn treffer weer belangrijk voor Noordwijk. | Foto: WS
Emiel Wendt speelde dominant en was met zijn treffer weer belangrijk voor Noordwijk. | Foto: WS (Foto: )
Sport

Noordwijk speelt gelijk tegen AFC

Opnieuw bleef de ploeg van Kees Zethof eigenlijk met lege handen achter. Bij de Noordwijkse supporters en staf leefde het gevoel van verlies bij het uiteindelijk gelijke spel. Bij het Amsterdamse AFC beluisterden we een zelfde gevoel na een voor de neutrale toeschouwer redelijke vermakelijke wedstrijd.

Hoogstaand was het treffen tussen de prestigieuze Amsterdamse semi-profclub en de roodwitten bepaald niet. De spanning vergoedde veel maar Noordwijk kon technisch en fysiek opnieuw niet echt indruk maken.

Daarvoor ontbraken de ooit vertrouwde combinaties. Ondanks het gemis van de verdedigers Oversloot en Smith begon Noordwijk hoopvol aan de strijd op de Duinwetering. Trainer Zethof hield deze keer spits Tjeerd Westdijk op de bank en bracht direct Denzel James. Bovendien koos hij voor Sander Bosma in plaats van Achefay op het middenveld. In de openingsfase moest direct al een tegenvaller worden geïncasseerd toen AFC na een vrije trap de 0-1 liet noteren.

Van een jacht op de gelijkmaker kon niet worden gesproken maar Noordwijk bleek ook niet de mindere van de Amsterdammers. Plots kwamen ze op gelijke hoogte toen een schot van Nick van Staveren zomaar in de kruising zeilde: 1-1.

In het derde kwartier werd het aandringende AFC sterker en creëerde een paar grote kansen. Eerst kon Le Congé ternauwernood redding brengen. En even later bleek keeper van Vliet attent op een inzet van de altijd moeilijk te bespelen Ignacio. Het rustsignaal betekende dan ook een welkome onderbreking.

Na de rust speelde de wedstrijd zich opnieuw voornamelijk op de helft van de Noordwijkers af. Bij de eerste de beste Noordwijkse aanval onderscheidde Van Staveren zich opnieuw door na goed doorzetten vanaf de rechterflank de juiste voorzet af te leveren. Emiel Wendt benutte het matig ingrijpen van zijn tegenstander en prikte de 2-1 binnen.


Tandje bij

Zoals te verwachten zette AFC er een tandje bij en Van Vliet moest alle zeilen bijzetten. De Amsterdammers toonden meer initiatief maar in de tegenstoten liet Noordwijk ook af en toe de tanden zien. Na bijna 70 minuten voetbal viel dan toch de gelijkmaker. Rietveld greep onzeker in en AFC profiteerde maximaal met een slimme en even fraaie treffer: 2-2. De toeschouwers verwachtten wel iets bij Noordwijk toen eerst Waandels en even later Westdijk zich warm gingen lopen. Maar men zag ook dat Westdijk even later vertwijfeld tegen de dug-out aan leunde. De logische wissels kwamen er dus niet. Chauvinistische Noordwijk-supporters zagen zich nog even een strafschop door de neus geboord toen Denzel James tijdens een slalom in de 16 werd aangetikt. Maar de goed leidende scheidsrechter Jerôme Vries zag er terecht niets in.

De wedstrijd verdiende hierna geen schoonheidsprijs maar spannend bleef het natuurlijk wel. Gescoord werd er niet meer zodat het bij 2-2 bleef.

Zaterdag weer een niet eenvoudige thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg. Met 21 punten staan ze achter IJsselmeervogels op de tweede plaats. Noordwijk staat nu met 13 punten op de 12e plek. Met 22 voor en 21 tegen wordt duidelijk dat het voorkomen van tegentreffers bepaald beter moet.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>