| Foto: Ina Verblaauw
| Foto: Ina Verblaauw

Breischool ontvangt cheque

Algemeen

De breischool in Noordwijk is inmiddels een begrip geworden. Onder leiding van initiatiefneemster Corrie Kuster wordt er op een aantal plaatsen met elkaar gebreid. Op maandagochtend in het Windkrachthuis, op woensdagmiddag bij Boekhandel van der Meer en sinds kort voor kinderen op vrijdagmiddag in de Bibliotheek.

Door Ina Verblaauw

De Rabobank heeft een coöperatiefonds, van waaruit maatschappelijke projecten worden ondersteund. Zo ook de breischool vanwege het sociaal maatschappelijke aspect van samen breien of haken en daarin laagdrempelig te zijn voor geïnteresseerden. Ook het goede doel achter het initiatief wordt ondersteund zoals de gemaakte handwerken als chemomutsen en en knitted knockers voor mensen die ernstig ziek zijn. Vrijdag 1 november werd door de bank een cheque van € 1.500,00 aan Corrie Kuster uitgereikt.

Een activiteit die enorm in de lift zit mede door de gemeente Noordwijk met de actie Sjors Sportief & Creatief is de mogelijkheid voor kinderen om te gaan breien of haken. Ongeveer 50 kinderen meldden zich aan voor de Breischool. "Een onverwacht groot succes", aldus Corrie Kuster. "Daardoor komen we wel wat vrijwilligers tekort om de vooral gevallen steken van de breiwerkjes op te halen". De meeste kinderen, veelal meisjes, vinden breien niet moeilijk en heel erg leuk. Er wordt snel resultaat behaald door het breien van een rechte lap, wat omgetoverd wordt in een schattig konijntje. Pompoen erbij als staartje en het resultaat is daar. Meer informatie voor vrijwilligerswerk of deelname op www.debreischool.nl

Uit de krant