Sabir Achefay zette de 1-2 op het scorebord. | Foto: OrangePictures
Sabir Achefay zette de 1-2 op het scorebord. | Foto: OrangePictures Foto: WJ Dijkdrent

Derby eindigt in een teleurstellende 3-2

Algemeen Sport

De derby op de Krom werd een wedstrijd die alles in zich. Een emotioneel begin omdat de Katwijkers hun verzorger Frans Albers, die zeer ernstig ziek is,met een speciaal bedrukt shirt een hart onder de riem wilden steken. En ook rondom het veld stond de sfeer in het teken van de duidelijk geëmotioneerde verzorger.

Van de kant van Noordwijk kwam vooraf het nieuws dat trainer Kees Zethof zich ook voor volgend seizoen aan Noordwijk heeft verbonden. Na het beginsignaal ging het echt weer om de burenruzie. V.v. Katwijk zette hoge druk en bracht de Noordwijk-defensie daarmee al gauw in verwarring. Een overtreding van keeper van Vliet, nadat in de 4e minuut de naar IJsselmeervogels vertrekkende Oversloot opzichtig in de fout ging, werd bestraft met een strafschop, die door Robert Susan uitstekend werd benut: 1-0.

Noordwijk reageerde met aanvalsgolven en een minuut of tien later al veerden de supporters op. Westdijk reageerde goed op een uitstekende dieptepass van Achefay, mocht doorkomen richting keeper Kieboom en kon in tweede instantie raak schieten: 1-1. Hierna werd het een open wedstrijd met 2 voetballende ploegen. Met kleine kansjes voor onder andere de nog nadrukkelijk naar zijn topvorm zoekende van Staveren liet Noordwijk zien nog steeds ambitieus te zijn. En dat resulteerde zo'n 5 minuten voor rust in een geweldige 1-2 via Sabir Achefay.
Helaas kon Noordwijk niet lang genieten van de voorsprong want een zondagsschot van opnieuw Susan bleek onhoudbaar voor van Vliet: 2-2. Na de rust was het echter al gauw, opnieuw via een afstandsschot, 3-2.

Goede wil

Katwijk kwam wel erg goed weg toen een vertwijfelde omhaal van Nick van Staveren op de lat belandde. Noordwijk wilde wel maar slaagde niet omdat de Katwijkers de druk hoog wisten te houden. Zethof bracht daarom eerst Le Congé voor Oversloot en even later James voor Westdijk om in het laatste half uur minimaal de gelijkmaker te laten noteren. Maar de goede wil bleek niet voldoende om de Oranjehemden echt pijn te doen. Verdedigend reageerde Noordwijk niet altijd even goed op de afvallende bal en de aanval liep steeds stuk een zeer geconcentreerde Katwijkse verdediging.
Met in het laatste kwartier Waandels voor Achefay en Bröckerin een aanvallendere rol probeerde Zethof nog wat. Maar zijn ploeg zag geen kans meer om de Katwijkers in verlegenheid te brengen. Zodat er opnieuw een nederlaag moest worden geïncasseerd.

Komende zaterdag ontvangt Noordwijk het Amsterdamse AFC, één van de koplopers die nadrukkelijk mee wil doen om de eindprijs. Zij wonnen gemakkelijk met 3-1 van Maassluis. Gezien de verhoudingen zal Noordwijk tevreden kunnen zijn met een puntendeling.