Strijdend SJC pakt winst in de slotfase | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Wesley Haasnoot kopt voor SJC de gelijkmakende 2-2 binnen. | Foto: Johanna Oskam
Wesley Haasnoot kopt voor SJC de gelijkmakende 2-2 binnen. | Foto: Johanna Oskam (Foto: )
Sport

Strijdend SJC pakt winst in de slotfase

SJC speelde in de thuiswedstrijd tegen Be Quick 1887 zoals supporters het graag zien. Heel veel passie en inzet, hard werkend voor elkaar en uiteindelijk in de slotfase succesvol jagend op de overwinning.

Het Groningse Be Quick bleek een tegenstander met veel voetballend vermogen. Na een van beide kanten aftastend begin veroverde ze daarmee in de eerste helft een overwicht. Bij SJC ontbraken de geblesseerde Tom Broekhuizen en de geschorste aanvoerder Jordy Groot. Timo Ruigrok droeg de aanvoerdersband en samen met Abbas el Tamimy en alleskunner Demer Strojil zette hij op het middenveld de lijnen uit.
Aanvankelijk ging het dus nog wel gelijk op met aan beide kanten wat speldenprikjes uit spelhervattingen. Maar na een half uur spelen viel er na een snelle omschakeling de pijnlijke 0-1. Vanuit een scherpe tegenaanval, opgezet door de snelle Abbas el Tamimy kreeg Wesley Haasnoot bij de eerste paal een uitstekende kopkans. Helaas viel de bal net naast de verkeerde kant van de paal.

Na de rust kwam Levi van Nispen in de spits en bleef Mustava Frederik in de kleedkamer. SJC koos wat meer via de lange bal waarbij van de bonkige spits verwacht werd de bal daar te controleren. Zichtbaar resultaat gaf dit aanvankelijk niet. Wel wisselde Be Quick in de verdediging en terwijl nog naar de juiste posities werd gezocht lag de bal al achter Haggerty in het net: 0-2.
SJC leek opnieuw op een nederlaag af te stevenen. Maar toen verdediger Dario van Breukelen met een fraaie kopbal vanuit een corner de 2-1 liet aantekenen was er plots een ander SJC te zien. De passie straalde er meteen vanaf en de strijdlust was plots weer terug. Onder leiding van een groeiende Timo Ruigrok ging men op jacht naar de gelijkmaker. Waarbij overigens het jeugdige Be Quick steeds bleef loeren op de snelle omschakeling.
Coach Florian Wolf bracht de snelle Billy Tavares voor Nigel Hardenberg en SJC kreeg hiermee iets meer venijn in de aanval. Vooral Wesley Haasnoot onderscheidde zich in deze fase. Een kopbal trof eerst nog geen doel maar niet veel later was het wel raak. De geplaatste kopstoot was keeper Smit te machtig en de gelijkmaker was een feit: 2-2.

In zijn voorbeschouwing had trainer Wolf al gemeld dat Be Quick de best voetballende ploeg in de competitie is maar dat het bij hen nog ontbreekt aan de nodige ervaring. En dat leidde bij SJC kennelijk tot geloof in de overwinning. Ze drongen het wankelende Be Quick lange tijd terug te dringen in eigenstrafschopgebied. En in de toegevoegde tijd werd die druk de Groningers te machtig en verdediger Ashraf Hezam werkte de bal in eigen doel: 3-2.
De ontlading van spelers,staf en supporters moet tot in de verre omtrek zijn gehoord. Toch bleef het nog spannend omdat de overigens opvallend sterk opererende scheidsrechter Robin Vereijken nog wat tijd op de stopwatch bleek te hebben. Be Quick zette nog even aan,zorgde voor verwarring bij SJC en de |Noordwijkers kwamen goed weg toen Nick Lim een zeker lijkend doelpunt op de lijn wist te voorkomen. Het verlossende eindsignaal zorgde uiteindelijk voor een feestje in het clubhuis.
Mede doordat JOS verloor is SJC weer medekoploper in de hoofdklasse A. Ze moeten deze eerste plaats nog delen met Hollandia en Hoogeveen die beiden ook wisten te winnen. Over een maand zal duidelijk zijn waar SJC zich werkelijk bevindt.

De 3 topclubs zijn de komende weken de tegenstanders. Want zondag is er eerst de strijd in Hoorn tegen Hollandia. De op 24 november de thuiswedstrijd tegen Hoogeveen gevolgd door de uitwedstrijd op 1 december in de Watergraafsmeer tegen JOS.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>