Noordwijk neemt punt mee uit Veenendaal | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Corne Davelaar van GVVV probeert Tjeerd Westdijk de bal af te spelen. | Foto: OrangePictures
Corne Davelaar van GVVV probeert Tjeerd Westdijk de bal af te spelen. | Foto: OrangePictures (Foto: )
Sport

Noordwijk neemt punt mee uit Veenendaal

Tegen GVVV uit Veenendaal moest Noordwijk de weg terug omhoog weer kunnen inslaan. Dat was in ieder geval de grote wens van de trouwe supporters. Dat lukte niet helemaal omdat de volle winst eigenlijk verdient was geweest. Maar uiteindelijk voelde het na een achterstand nog behaalde gelijke spel toch als een winstpunt.

Kees Zethof kon beschikken over een compleet fitte selectie. Waardoor James, Le Congé,Smith, Waandels en Van der Neut plaats moesten nemen op de reservebank. Noordwijk begon voortvarend, zocht naar openingen en vond die na zo'n minuut of 10. Westdijk stoomde op gaf een perfecte voorzet en niet Wendt maar zijn bewaker den Hartog ronde ogenschijnlijk perfect af: 1-0.

Het wedstrijdbeeld veranderde hierna nauwelijks. GVVV kwam soms wel dreigend door maar de defensie en met name Rietveld voorkwam erger. Noordwijk bleef veel werk verzetten en de aanval zoeken en toonde iets meer initiatief. De spelhervattingen waren aan beide kanten de meest in het oog lopende wapenfeiten. Hoewel Noordwijk ook wel enkele behoorlijke mogelijkheden onbenut liet. Het werd echter geen 2-0 maar op een voor Noordwijk zeer ongelukkig moment was het plotseling gelijk. Een indrukwekkende omhaal van Robin Mulder was keeper van Vliet te machtig:1-1. De Noordwijk-supporters sputterden nog wat na omdat er vooraf een overtreding zou zijn begaan. De rust kwam met de gelijke stand.

Even na de rust moest Oversloot het veld verlaten en kwam Le Congé binnen de lijnen. Want GVVV bleek toch te anticiperen op de sterke punten van de Noordwijkers. En de Venendalers zochten en vonden via Mart de Jong na 10 minuten de 1-2. Reynaers stapte verkeerd in en het diagonale schot was van Vliet te machtig.
Deze tegenvaller noopte Kees Zethof om opnieuw te reageren. Hij liet Denzel James zijn plek innemen om met zijn snelheid een bres in de GVVV-verdediging te slaan. Dat leek na zo'n 70 minuten te lukken maar het vlammende schot wat volgde werd door keeper Jansen uit het doel geranseld.


Pingel

Direct daarop brak de snelle James opnieuw door en hij kon slechts onreglementair van scoren worden afgehouden. De terechte pingel werd door Thomas Reynaers in een doelpunt omgezet:2-2. Met nog een kwartier te gaan kwam Zethof opnieuw met een wissel. Nu moest Westdijk zijn plaats afstaan en kwam Waandels binnen de lijnen.
De bedoelingen waren meer dan duidelijk. Noordwijk wilde de volle winst mee naar de badplaats nemen. Maar de goede bedoelingen werden niet omgezet in daden. Vooral James bleef een plaag voor GVV maar tot doelpunten kwam het niet meer. Per saldo kon GVVV wel en Noordwijk niet zo tevreden zijn met de 2-2.
Komende zaterdag voor Noordwijk een derby tegen Katwijk. Op de Krom moet Zethof laten zien dat de wat schuchter ingeslagen weg omhoog een positief vervolg krijgt.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>