SJC gaat onderuit tegen Alphense Boys | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
SJC had het lastig in Alphen zoals deze dans om de bal duidelijk maakt. | Foto: Johanna Oskam
SJC had het lastig in Alphen zoals deze dans om de bal duidelijk maakt. | Foto: Johanna Oskam (Foto: )
Sport

SJC gaat onderuit tegen Alphense Boys

SJC-trainer Florian Wolf had al voorspeld dat Alphense Boys, gezien de vele en dure aankopen, een kampioenskandidaat zou zijn. De ploeg uit Alphen kende echter een tegenvallende seizoenstart, verloor 3 keer op rij maar richtte zich juist in de wedstrijd tegen SJC weer op. SJC deed wat op basis van de personele bezetting mocht worden verwacht.

SJC heeft even kunnen genieten van de koppositie in de hoofdklasse A. Maar staat nu weer in de realiteit. De ploeg van Wolf zal iedere wedstrijd volop aan de bak moeten om zich in het linker rijtje te handhaven. Want tegen Alphense Boys bleek opnieuw dat de ploeg verdedigend toch wat wisselvallig is en dat het scorend vermogen verbetering behoefd. Bovendien is er de rol van Timo Ruigrok. Deze spelbepaler is fysiek kwetsbaar en dat bleek in Alphen opnieuw een handicap te zijn.

Aanvankelijk ging de wedstrijd gelijk op. Alphense Boys zag een SJC tegenover zich dat behoedzaam druk zette en pas bij bal bezit echt aanvallend opereerde. Maar ook de Boys zelf speelden zeer behoedzaam en vanuit een gesloten verdediging.


Fysiek

De neutrale toeschouwer zag aanvankelijk twee gelijkwaardige ploegen waarbij bij SJC Ruigrok en bij de Alphenaren de voor veel geld ingelijfde Kees 'Pier' Tol zich onderscheidde. Als specialist in de spelhervattingen maar ook met het slimme lobje waarmee hij, op slag van rust, een vertwijfelde Haggerty kansloos liet.
Trainer Hein van Heek bleek zijn spelers op het hart te hebben gedrukt dat juist tegen de koploper het fysiek belangrijk zou zijn. En dat vertaalde zich in stevige duels waarbij Ruigrok al snel 2 keer het slachtoffer werd. Ook SJC was ijverig maar bleek deze keer niet in staat om echt grote kansen te creëren. Vlak voor de rust was het Levi van Nispen die had kunnen scoren. Maar zijn inzet trof geen doel.


Genadeslag

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Zij het dat Ruigrok geblesseerd in de kleedkamer was achter gebleven. En al snel leek Kees Tol, nadat SJC onnodig balverlies leed, een razendsnelle counter met een doelpunt af te ronden. Maar daarbij werd tot opluchting van SJC, buitenspel geconstateerd. Met nog 25 minuten te gaan kwam voor SJC de genade slag. De nog jonge arbiter Thomas Hardeman, hij werd kort geleden 23 jaar, toonde bij een forse overtreding van Jordy Groot aan de Noordwijkse aanvoerder een tweede gele kaart. De gevolgen werden al snel duidelijk want Lilinho Martins schoof de 2-0 binnen

Met 10 tegen 11 bleek SJC helemaal onmachtig om een bres te slaan in de hechte verdediging . Alphense Boys domineerde en logischerwijs kregen zij wat mogelijkheden. Maar in de stand kwam geen verandering meer.
SJC ontvangt zondag Be Quick 1887. De Groningse ploeg,die ooit kampioen van Nederland was, verloor nipt van het sterke Hoogeveen. Voor SJC zaak om te laten zien wat het waard is. En er voor te zorgen dat deze keer weer eens de volle winst wordt behaald.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>