Verdediger Nick Lim was in Bussum goed voor de tweede treffer van SJC. | Foto: Archief

SJC komt niet verder dan 2-2

Algemeen Sport

De inhaalwedstrijd van SJC in Bussum tegen SDO werd een voor de neutrale toeschouwer een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Waarbij beide teams op zoek bleven gaan naar de overwinning. Niet een erg hoogstaande partij omdat er evenveel persoonlijke fouten als indrukwekkende hoogstandjes waren te herkennen.

Vooraf werd een gelijkspel tegen het sterk en vooral stug spelend SDO een behoorlijk resultaat geacht. Achteraf was er bij spelers en meegereisde supporters vooral teleurstelling. Omdat SJC een aantal grote kansen onbenut liet.
In Bussum moest SJC in de eerste 3 minuten al 2 corners toestaan. Vanuit die tweede corner viel, na heel slecht wegwerken, de 1-0. Dit verplichtte SJC om op jacht te gaan naar de gelijkmaker en er werd direct erg hoog druk gezet. Dat resulteerde in een aantal vrije trappen en corners. En vanuit een van de spelhervattingen kopte verdediger Nick Lim in de handen van de keeper.

SJC leek te kunnen scoren nadat Melvin van Stijn de diepte zocht, perfect werd aangespeeld en het strafschop gebied in kon gaan. Zijn schot ging echter net naast. Hierna volgden de mogelijkheden zich op. Eerst lanceerde Timo Ruigrok de snelle Mostava Frederik. Even later legde hij een vrije trap op het hoofd van Levi van Nispen en kort daarop was het Billy Tavares die zijn schot zag gekeerd. Door het hoog druk zetten vergrote SJC de kans op een tegentreffer van SDO uit de omschakeling. Bij het voorkomen van zo'n tegentreffer oogde de verdediging soms wat paniekerig. Kort voor rust was het toch Levi van Nispen, die na een fraaie combinatie over de as van het veld de 1-1 op het scorebord bracht.

SDO begon de tweede helft weer even voortvarend en kreeg al snel een eerste mogelijkheid. Aan de andere kant liet ook SJC zich weer gelden met alweer enkele corners en een schot van Ruigrok die door de keeper uit de benedenhoek werd getikt. SJC moest na bijna een uur spelen noodgedwongen de geblesseerd geraakte verdediger Dario van Breukelen vervangen. Vervanger Jelle van Went stond nog niet in het veld of Nick Lim tekende tot opluchting van de zwart-witten voor de verlossende 1-2.
Heel lang bleef die stand niet bestaan. Haggerty kon een hoge voorzet niet goed wegwerken en binnen 4 minuten was het dan ook 2-2.

Met Stef van der Zalm voor Al Tamimy en Hardenberg voor Tavares ging SJC fanatiek op jacht naar winst. Met nog zo'n 10 minuten te gaan kreeg SJC kort na elkaar 2 kansen maar en Van Nispen en Van der Zalm mistten jammerlijk.
De spanning bleef maar tot scoren kwam men niet meer en dus moest SJC uiteindelijk met het gevoel van 2 verliespunten de bus weer in.
Aanstaande zondag rijdt die bus naar Alphense Boys. Gezien het aantal dure aankopen werd die ploeg als kampioenskandidaat gepresenteerd. Maar vooralsnog vallen hun resultaten tegen. Toch moet SJC zich voorbereiden op een pittige wedstrijd waarbij winst zeker niet vanzelfsprekend is.