Wel geld maar geen vergunning voor bouw bij SJC | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Het afbreken van het clubhuis was een kwestie van dagen. De herbouw is nog lang niet in zicht.
Het afbreken van het clubhuis was een kwestie van dagen. De herbouw is nog lang niet in zicht. (Foto: Picasa)
Politiek

Wel geld maar geen vergunning voor bouw bij SJC

De volledige herinrichting van het SJC-sportpark aan de Lageweg is een zeer omvangrijk project. Het omvat niet alleen de 5 kunstgrasvelden en bijbehorende kleedkamers maar tevens een halfondergrondse sporthal, bewegingsfaciliteiten voor de schooljeugd, faciliteiten voor Poppodium en andere maatschappelijke organisaties en tenslotte ook het clubhuis en een tribune voor het hoofdveld.

Door Wim Siemerink

Vorige week ging de gemeenteraad akkoord met een voorstel van het college om BAM Bouw en Techniek voor de uitvoering de opdracht te verstrekken en de daarvoor benodigde 5 miljoen euro extra als krediet in de begroting op te nemen. De raadsfracties keurden dit voorstel eensgezind goed.

Wethouder Sjaak van den Berg (NZL) zei: 'We staan te trappelen om te gaan bouwen zodat ook de schoolkinderen er weer snel kunnen sporten'. Hij zei ook wel te weten dat het mogelijk nog extra geld gaat kosten. Waarna er vragen kwamen over de financiële risico's die er hierna toch nog zullen zijn. Er werd nog met geen woord gesproken over de oplossingen die er moeten komen om daadwerkelijk tot bouwen te kunnen over gaan.


Problemen

De vragen zijn er voor belanghebbenden wel want de vergunning is ingetrokken in verband met de uitstoot van stikstof. Uit navraag bij de projectleiding bleek dat deze problemen bepaald zijn niet opgelost. Een berekening door een onafhankelijk bureau zou duidelijk hebben gemaakt dat er nog steeds geen vergunning kan worden verleend. Het project zou volgens de normen, zowel tijdens de ontwikkelingsfase als na realisatie, teveel stikstof uitstoten.

Vooral met het oog op de ontwikkelingsfase komt er eerst nog een second opinion. Daarnaast nog eens extra overleg met de ODWH. Maar het is te vrezen dat er meer nodig zal zijn om snel een vergunning te verwerven. Want rond de hele stikstofdiscussie is en blijft het voorlopig nog een grote chaos.


Onmachtig

De voetbalvereniging SJC zit in hun noodaccommodatie behoorlijk in de knel. Het Noordwijkse college blijkt onmachtig, de lokale politici kijken slechts toe en snelle oplossingen zijn blijkbaar niet voor handen. De bemoedigende woorden en het benodigde geld blijken bepaald niet voldoende. De opportunistische keuze van de wethouder om bestaande gebouwen maar af te breken voordat er een definitieve bouwvergunning was verleend lijkt nu een catastrofe voor de gebruikers te worden.

Daarnaast blijft er ook nog de vraag waarom de gemeenteraad deze week niet werd ingelicht over de uitslag van het genoemde onafhankelijk onderzoek. Zonder de kans op de noodzakelijke vergunning heeft geld reserveren geen zin. De realisatie van de ontwikkelde en zeer ambitieuze plannen lijkt op dit moment verder weg dan ooit. Mogelijk moeten de bestaande plannen zelfs in de versnipperaar en kan men terug naar de tekentafel. Voor de voetbalclub rest slechts de ijdele hoop dat het uiteindelijk allemaal toch nog goed afloopt.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>