Van Expo naar Experience | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Cees van Wijk krijgt van Barbara Hoppel een eerste vrijkaart. | Foto: WS
Cees van Wijk krijgt van Barbara Hoppel een eerste vrijkaart. | Foto: WS (Foto: )

Van Expo naar Experience

Space Expo heeft grote plannen'. Dat meldde directeur Rob van den Berg tijdens de maandelijkse soos van de Noordwijkse Ondernemers Vereniging. Hij maakte ook duidelijk dat hij persoonlijk daarom een gerichte rol is gaan vervullen. Naast hem is een algemeen directeur is aangetrokken, die hij heel graag aan de ondernemers wilde voorstellen.

Voorzitter Cees van Wijk vroeg eerst nog, aan de in groten getale aanwezige ondernemers, speciale aandacht voor diverse NOV-activiteiten. Hij sprak zijn vreugde uit over de verleende onherroepelijke bouwvergunning voor Hotel Residence Oranje, de aanpak van lokale parkeervoorzieningen en diverse regionale activiteiten. Maar het draaide deze bijeenkomst om de ruimtevaart en de nieuwe directeur van Space Expo Barbara Hoppel, geïntroduceerd door Rob van den Berg.


Space Experience

Onder haar leiding moet Space Expo in de nabije toekomst een metamorfose en naamsverandering ondergaan. Het is de ambitie om onder de nieuwe naam Space Expierience een van de belangrijke vestigingen te worden op de in ontwikkeling genomen Space Campus. Het doel is een kennis-, informatie- en educatiecentrum, dat een ontmoetingsplek wordt voor alle relevante ruimtevaartorganisaties in Nederland.

Barbara Hoppel heeft een indrukwekkende loopbaan achter de rug in de theaterwereld. Zo was zij o.a. directeur van het Beatrix Theater en het AFAS Circustheater bij Stage Entertainment Nederland.
Zij deed enthousiast melding van de uitstekende samenwerking met de gemeente Noordwijk en zei in Ruimtevaart wethouder Roberto ter Hark, een ware ambassadeur te hebben. 'Maar ik zou graag zien dat u allen een rol als ambassadeur van Space Expo op u neemt. Zodat we gezamenlijk mijn droom van het verdubbelen van het huidige aantal van 100.000 bezoekers naar 200.000 kunnen waar maken', zei ze vol enthousiasme.
Vervolgens kregen alle aanwezigen 2 gratis entreebewijzen. Een eerste werd officieel overhandigd aan voorzitter Cees van Wijk.
Tijdens de borrel ging het dus vooral over Space, de nieuwe koers van het museum en het belang van ruimtevaart in Noordwijk.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>