De volgende editie van de Sportverkiezingen gaat een heel andere aanpak krijgen. | Foto: Archief
De volgende editie van de Sportverkiezingen gaat een heel andere aanpak krijgen. | Foto: Archief

Professionele aanpak voor Sportverkiezingen

Algemeen

De traditionele Noordwijkse sportverkiezingen krijgen een andere aanpak. Na de fusie met Noordwijkerhout was er in de Sportraad geen draagvlak meer om dit evenement in zijn oorsprong te blijven organiseren. Wethouder van den Berg wilde het daarom laten organiseren door Sportbedrijf Noordwijk

De Noordwijkse sportverkiezingen is een unieke en niet meer weg te denken traditie. In het leven geroepen door Sportraad Noordwijk omdat er ieder jaar weer bijzondere sportprestaties werden geleverd. De jaarlijkse huldiging bracht altijd wel een Nederlands kampioen op het feestelijke podium

In de Wintertuin van de Hotels van Oranje. Die unieke prestaties brachten ook met zich mee dat vele grote Nederlandse sportcoryfeeën naar Noordwijk kwamen om de sportprijzen uit te reiken. Mede hierdoor werd de Noordwijkse Sportverkiezing niet alleen een huldiging maar vooral ook een netwerkavond waar sport, bedrijfsleven en politiek elkaar maar al te graag ontmoette.

Omdat de Sportraad vrijwilligers tekort zouden komen kwam Sportbedrijf Noordwijk in beeld. Vorige week werden sponsoren officieel geïnformeerd dat Sportbedrijf Noordwijk de uitdaging aan gaat. Aan hen dus de bepaald niet gemakkelijke opdracht om de Noordwijkse Sportverkiezingen een nieuwe start te geven.

Het Sportbedrijf Noordwijk heeft ondersteuning gezocht bij evenementenbureau Hartslag en melden dat zij zullen gaan verrassen met een spectaculaire avond. Er wordt nu gezocht naar sponsoren die de nieuwe opzet van dit evenement mogelijk moeten maken.

Uit de krant