Ook op spekglad veld blijft Fluks winnen | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Wouter Westgeest was 6 maal trefzeker. | Foto: PR
Wouter Westgeest was 6 maal trefzeker. | Foto: PR (Foto: )
Sport

Ook op spekglad veld blijft Fluks winnen

Fluks probeerde zaterdag de winnende lijn door te zetten tegen Oranje Zwart uit Westmaas. Door een aantal blessures begon Fluks niet in de sterkste opstelling. De aanhoudende regen veranderde het veld in een modderpoel. Menig speler had hier last van.

Ondanks het slechte veld kwamen de Noordwijkers snel op een 0-4 voorsprong door 4 mooie afstandsschoten. Na de snelle en gemakkelijke voorsprong was de focus even weg en kwam Oranje Zwart terug naar 3-4. Door de scherpe coaching van Enrico Mud werd Fluks wakker geschud en maakte Joost Passchier de 3-5, waarna Fluks weer op gang kwam en bij rust met 5-9 leidde.

Door het steeds slechter wordende speelveld werd het steeds moeilijker om door loopacties en schijnbewegingen vrij te komen. Het inbrengen van rebounder Mark van Eeden in de aanval stelde topscorer Wouter Westgeest in staat twee keer kort achter elkaar te scoren. Tijdens de daarop volgende vakwisseling kwam de goed verdedigende Martijn van Leeuwen weer terug het veld in. De overwinning kwam niet meer in gevaar, en na nog vele valpartijen won Fluks de wedstrijd met 9-18. Een prima resultaat, gelet op het lastig bespeelbare veld en de afwezigheid van 3 basisspelers. Het goede gevoel werd nog beter toen na afloop bleek dat concurrent ESDO zijn wedstrijd verloren had. Hierdoor is Fluks nu mede koploper.

Volgende week zaterdag speelt Fluks de thuiswedstrijd tegen Eureka uit Rotterdam. Aanvang 15.30 uur.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>