Hotel Oranje viert vergunningverlening
Logo denoordwijker.nl
Bram Mol en Charles de Boer met in hun midden adviseur Victor Salman. | Foto: Marcel Verheggen
Bram Mol en Charles de Boer met in hun midden adviseur Victor Salman. | Foto: Marcel Verheggen (Foto: )

Hotel Oranje viert vergunningverlening

De Raad van State gaf groen licht en aan de modernisering van Hotel Oranje kan dus worden begonnen. Voor de omgeving bijzonder belangrijk, want aan de Polenhuisvesting in voormalig Strandhotel en pension Alwine komt nu ook een einde. In een wat later stadium verrijst er het appartementencomplex op de plek van het huidige parkeerterrein.

De eigenaren Charles de Boer en Bram Mol is een last van de schouders gevallen. Na een jarenlange opeenvolging van bestuurlijke trajecten, juridische strijd en een reeks van overleg met belanghebbenden en omwonenden is de gewenste vergunning onherroepelijk geworden.

Reden voor hen om, samen met de mensen die hen jarenlang steunden, een feestje te vieren in de bijzonder fraai aangeklede Imperial Bar van het hotel.
De genodigden werden gastvrij onthaald door beide heren, waarvan Bram Mol in zijn toespraakje heel duidelijk was. 'Verwacht vanavond van mij geen scherpe speech richting de lokale bestuurders, zoals ik eerder nogal eens deed. Dat gaan we vanavond echt niet doen. Vandaag is reden voor een feestje en slechts samen met u. Omdat wij u allen stuk voor stuk, heel dankbaar zijn. De jarenlange steun van een belangrijk deel van de Noordwijkers heeft ons echt goed gedaan. Daar zijn wij u dankbaar voor. Dankbaarheid is vandaag de reden om hier met u allen, in feestelijke sfeer bij elkaar te zijn'. Niet geheel onverwacht werd het lied 'Wij houden van Oranje', ingezet waarna de toost werd uitgebracht op de toekomst.

Terwijl de gasten zich tegoed deden aan een drankje en de fijnproevers genoten van het walking diner beklom Victor Salman het podium. In een vrolijke toespraak omschreef hij niet alleen de komst van de heren als leerling-afwassers en leerling-kelner maar ook het lange traject van plannen maken. Ook deed hij heel fijntjes verslag van de ondernemende kwaliteiten van 'de jongens'.

Als voormalig wethouder ruimtelijke ordening kruisten zij namelijk al de degens waarbij door de toenmalige wethouder kon worden voorkomen dat er, op de plek van wat nu de Oranjepromenade is, een gigantisch en onooglijk parkeerterrein in het duingebied zou zijn ontstaan. In zijn latere rol als adviseur kwam het ook nogal eens tot confrontaties omdat hij niet te maken had met volgzame jaknikkers. Salman: 'Maar uiteindelijk kwamen we er altijd weer uit'.
De diverse gasten groepeerden zich om met elkaar nog eens na te praten over het verleden en ook over de toekomst. Waarbij de ontwikkeling van Hotel Oranje maar zeker ook de voorgenomen reconstructie van de Parallelboulevard de belangrijke onderwerpen waren.


Meer berichten