Marlon Versteeg van SV Spakenburg met een kopbal richting het doel van Noordwijk, | Foto: OrangePictures Foto: Arnold Verkade

Noordwijk kan ook in Spakenburg niet winnen

Algemeen

Aan de inzet lag het niet. En het spelbeeld geeft nog steeds alle reden tot tevredenheid. Maar voetballen gaat uiteindelijk om winnen. En dat bleek op de Westmaat in en tegen Spakenburg net iets teveel gevraagd.

Noordwijk begon zoals Zethof graag ziet. Nadrukkelijk combineren en zoeken naar mogelijkheden. Spakenburg liet aanvankelijk zien dat zij de verdedigende stellingen niet wilde verwaarlozen. Bedachtzaam brachten zij de bal over de middenlijn. Noordwijk was aan de andere kant duidelijker op jacht naar de openingstreffer. Een stevige overtreding op Westdijk werd door supporters ervaren als een penaltymoment. Scheidsrechter de Winter bleek dit echter te zijn ontgaan. Direct daarna trof Spakenburg na een spelhervatting tot grote opluchting van de meegereisde supporters, de lat.
De wedstrijd golfde hierna toch heen en weer, was bepaald niet van heel hoog niveau maar de gelijke stand zorgde wel voor de nodige spanning. Noordwijk schrok opnieuw toen in het strafschopgebied van 'de blauwen' ook sprake zou kunnen zijn van een penalty-situatie. Gelukkig wilde scheidsrechter de Winter ook hier er niet van weten.

Mogelijkheden

Direct na rust werd een doelpunt van Spakenburg wegens offside geannuleerd. En daarna verzandde de wedstrijd ook weer. Noordwijk de bal en Spakenburg in linies voor de 16 loerend op een tegenstoot. En Noordwijk toonde lef maar de schoten van Westdijk, van Staaveren en Achefay troffen geen doel. Dat deed een schot van Lopik na een spelhervatting van Spakenburg na 70 minuten wel: 1-0. Even later leek de wedstrijd definitief in het slot te vallen. Maar eerst Versloot en daarop keeper van Vliet wisten dit eerst nog te voorkomen. Met James voor Achefay en Le Congé voor Westdijk probeerde Zethof kennelijk nog wat. Inmiddels was het via Bitter al 2-0 voor Spakenburg geworden.

Met nog ruim 5 minuten te gaan was het Roshanali die toch nog de aansluiting forceerde 2-1. Maar dit doelpunt kwam te laat. Noordwijk deed wat het kon en allerlaatste fase trof Guy Smith nog wel de paal. Maar Noordwijk moest accepteren dat John de Wolf en zijn Spakenburg hen ervan weerhield om de punten mee naar Noordwijk te nemen. Aan de kop van de ranglijst is het IJsselmeervogels die met 19 punten ruim afstand hebben genomen op achtervolgers Rijnsburg,Katwijk en Hardenberg.

V.v. Noordwijk staat inmiddels op een zesde plek en speelt zaterdag thuis tegen Excelsior Maassluis. Opnieuw zo'n wedstrijd waarin Noordwijk het aanvallend niet gemakkelijk zal krijgen. Zij verloren deze week nipt van Jong Sparta. Theoretisch heeft Noordwijk opnieuw de beste papieren maar zal dit praktisch nog wel moeten gaan aantonen.