Logo denoordwijker.nl
 | Afb. PR
| Afb. PR (Foto: )

Hotels van Oranje mogen bouwen

? Bram Mol: 'Wij zijn blij dat we nu echt kunnen gaan beginnen'

Opluchting en blijdschap. Dat was het kenmerk in het direct door de Hotels van Oranje verstuurde persbericht. Waarin werd gemeld dat de Raad van State groen licht heeft gegeven aan de nieuwbouwplannen die Noordwijk al jarenlang bezig houdt.

De door de gemeente al afgegeven Omgevingsvergunning is nu echt onherroepelijk geworden. Bram Mol: 'Na tien jaren van plannen maken, met de politiek onderhandelen, plannen aanpassen, overleggen met belanghebbenden en buurtbewoners, opnieuw aanpassen en vasthoudend zijn kunnen we nu eindelijk echt gaan beginnen. Hoewel de heer Mol zich nog wel even opwindt over 'de obstructiedrang van voormalig wethouders', maakt hij duidelijk dat dankbaarheid uiteindelijk overheerst. 'We hebben belangrijke steun ondervonden van veel Noordwijkers die met ons het belang van de nieuwe ontwikkelingen inzagen'.

Die steun kreeg het project al eerder vanuit het provinciebestuur via de twee achtereenvolgende commissarissen van de koning, te weten Jan Franssen en Jaap Smit. Beiden spraken openlijk hun steun uit en noemden de plannen een belangrijke essentiële bijdrage aan de ontwikkeling van badplaats Noordwijk. Bram Mol nogmaals: 'We werden toen overvallen door de felle reactie van een kleine groep inwoners welke helaas hebben geleid tot een langdurige vertraging. De Raad van Staten wees uiteindelijk al hun bezwaren resoluut af'.

De veronderstelling bij sommigen, dat het stikstofprobleem nog roet in het eten kon gooien, noemde hij ongegrond. Dit mogelijke probleem was al voorzien. Vroegtijdig ingeschakelde deskundigen hadden, al voor de problemen zich landelijk openbaarden, een onafhankelijk PAS-rapport uitgebracht. Daarin zijn de gevolgen van de ontwikkeling al duidelijk in kaart gebracht.

Bij de Hotels van Oranje stroomden deze week de gelukwensen binnen. Vanuit het huidige college reageert wethouder Henry de Jong verheugd. Hij zegt namens het college dat de noodzakelijke procedure nu eindelijk is afgerond. 'Wij zijn blij dat deze nieuwe ontwikkeling er kan komen want dit is goed voor Noordwijk'.

Meer berichten