Joek Kwakernaak was goed op schot. | Foto: PR

Fluks wint voor de tweede keer op rij

Algemeen Sport

Na de overwinning van vorige week op eigen terrein ging Fluks op bezoek bij 't Capproen in Hellevoetsluis. Het beloofde een winderige en natte uitdaging te worden op ouderwets natuurgras.

Fluks opende de score met Joek Kwakernaak die ondanks de stevige wind gelijk raak schoot van afstand (0-1). Na de snelle 0-1 probeerde Fluks gelijk het eerste gat te slaan, maar door de hevige wind en het missen van opgelegde kansen kwam Fluks maar moeilijk tot scoren. Joek kwakernaak, die uiteindelijk topscoorder werd, tekende na 15 minuten droog te staan voor de 0-2.

Verdedigend had Fluks zijn zaakjes goed op orde. De tegenstander werd gedwongen met tegenwind te schieten en in de rebound wonnen de Noordwijkers veel duels. Marlou Passchier en Joella van Baren die naast elkaar speelden legden in verdedigend opzicht hun tegenstander volledig aan de ketting. Sebastiaan Mud en Wouter Westgeest kwamen beiden met een kort schot tot scoren 0-4. Na 23 minuten spelen was het 't Capproen dat zich meldde op het scorebord doormiddel van een vrijebal (1-4). Joek Kwakernaak had direct het antwoord in de daaropvolgende aanval en schoot raak van afstand en bepaalde de ruststand op 1-5.

In de tweede helft ging Fluks op zoek naar meer doelpunten. Wouter Westgeest tekende voor zijn tweede treffer en zette Fluks op een 1-6 voorsprong. Door goede ondersteuning van Willemiek van Duijn en Demi van Duin maakte Sebastiaan Mud een fraaie doorloop bal (1-7). 't Capproen liet vervolgens van zich spreken door te scoren van afstand (2-7). Fluks wilde de tegenstander in deze fase niet dichterbij laten komen. Joek Kwakernaak werd in stelling gebracht en scoorde zijn 4e doelpunt voor Fluks. In het andere vak werd veel geschoten maar ook veel gemist. Demi van Duin zag haar kans schoon om aan te zetten naar binnen en scoorde wel een mooie doorloopbal voor Fluks (2-9). Fluks begon langzaam de score uit te breiden naar een mooi resultaat. Beide ploegen mochten nog een paar keer aanleggen vanaf de strafworp stip. Het slotakkoord kwam van Sebastiaan Mud en Maurits Vos die beiden wisten te scoren van afstand (4-13).

Met 6 punten staat Fluks tweede op de ranglijst. Volgende week komt Focus op bezoek in Noordwijk (aanvang 15:30). Fluks zal er alles aan doen om thuis de ongeslagen status, en daarmee de aansluiting met koploper ESDO te behouden.