Logo denoordwijker.nl
Roshanali wordt via een overtreding neergelegd. De roep om een strafschop werd niet gehonoreerd. | Foto: WS
Roshanali wordt via een overtreding neergelegd. De roep om een strafschop werd niet gehonoreerd. | Foto: WS (Foto: )
Sport

Noordwijk ontspoort tegen Kozakken Boys: 2-5

Het optimisme was er vooraf,het realisme was er direct na afloop al. Zelfs de meest chauvinistische supporter moest toegeven dat Noordwijk technisch en tactisch werd afgetroefd. Het na afloop uitgesproken 'wat als' ging over 3 momenten vlak voor rust bij de stand 0-2. Wat als de strafschoppen, een wegens hands en de ander na een duidelijke overtreding wel waren gegeven? Wat als de treffer van Nick van Staveren niet was afgekeurd?

Maar uiteindelijk won het realisme het bij vriend en vijand. Noordwijk kreeg van het fanatiek ogende Kozakken Boys in de openingsfase geen enkele ruimte om het vertrouwde spelletje te spelen. De harde wind, voor Noordwijk voor rust tegen, maakte het voor de roodwitten niet eenvoudiger.

Noordwijk deed waartoe het in staat was en dat bleek behoorlijk veel minder dan wat de ploeg uit Werkendam demonstreerde. Noordwijk zag in de eerste 35 minuten letterlijk geen enkele kans om voetballend over de middellijn te komen. Het veel te vaak vertwijfelde uitverdedigen resulteerde steeds in een verre trap richting niemand. De anders betrouwbare verdedigers Overvliet en Bröcker lieten te vaak steekjes vallen. Op het middenveld werden Reynaers, Roshanali en Bosma het spelen van het eigen spel onmogelijk gemaakt. De 0-2 na ruim 20 minuten was terecht. Yassin Ouja tekende voor beide treffers. De tweede via een perfect genomen vrije trap vanaf de 20 meter.


Hoop

Het allerlaatste deel van de eerste helft nam Kozakken Boys wat gas terug wat direct resulteerde in enkele aanvallende acties van de roodwitten. Met de eerder genoemde mogelijkheden als gevolg.
In de tweede helft kon Noordwijk, ondanks het windvoordeel, opnieuw geen indruk maken. Zeker niet nadat er op nieuw door de Boys werd gescoord. Ook op de 0-3 van Conraad was niets af te dingen. Natuurlijk groeide er hoop in de harten van de Noordwijkse supporters nadat Rietveld in een rommelige situatie wel doeltreffend was: 1-3.
Een opportunistische Kees Zethof bracht direct zijn 3 wisselspelers. Kennelijk met het doel om alles op de aanval en het forceren van doelpunten te gooien. Met Westdijk, Waandels en Achefay voor Bröcker ,Bosma en James werd de wanhoopspoging al snel beloond met een doelpunt. Thomas Reynaers zorgde met een kopie van de vrije trap van Yassin Ojua voor de aansluitingstreffer: 2-3.


Logica

Maar de Kozakken raakten geen moment in paniek, zette gewoon weer even een tandje bij en Jordie van der Laan tekende al snel voor de 2-4. Geheel volgens de logica strafte Kozakken Boys even later zwak verdedigen genadeloos af. Met nog 8 minuten te gaan werd het ook nog 2-5. Na de bekernederlaag tegen Rijnsburgse Boys een tweede domper voor Kees Zethof en zijn ploeg.
Nadat het eerst bij Noordwijk liep als een trein lijkt er nu wel werk aan de winkel voor Zethof. Die zijn inmiddels ontspoorde ploeg weer snel op de rails moet zien te krijgen.

Zaterdag is er de reis naar Spakenburg om de Blauwen te bekampen. De Spakenburgers stellen dit seizoen nadrukkelijk teleur en tegen Jong Volendam wisten zij slechts een gelijkspel te behalen. Noordwijk in normale doen lijkt kansrijk maar winnen op de Westmaat is nooit een gemakkelijke opgave.

Meer berichten