Logo denoordwijker.nl
Marijke ten Cate is één van de acht speciale gasten. | Foto: PR
Marijke ten Cate is één van de acht speciale gasten. | Foto: PR (Foto: )
Cultuur

Kinderboekenfeest voor vijfde jaar in Noordwijk

Het Groot Lemniscaat Kinderboekenfeest op de eerste woensdagmiddag van de Kinderboekenweek wordt dit jaar voor de vijfde keer gevierd in Noordwijk.

Kinderboekenuitgeverij Lemniscaat en boekhandel Van der Meer in Noordwijk zijn er weer in geslaagd een mooie gastenlijst samen te stellen. Onder meer Pieter Koolwijk (Vlo en Stiekel, Prutje) en Tjibbe Veldkamp (Kom uit die kraan, Dog Man) komen woensdag 2 oktober naar het feest dat dit keer in de boekhandel gegeven wordt.

Kinderboekenweekpaspoortjes geven toegang tot het feest op woensdag 2 oktober en zijn voor €2,50 verkrijgbaar in de boekhandel en online te reserveren. In het paspoort kun je de handtekeningen verzamelen van de acht schrijvers en illustratoren die te gast zijn op het Groot Lemniscaat Kinderboekenfeest.

De acht speciale gasten zijn Marijke ten Cate, Pieter Koolwijk, Jan Jutte, Tjibbe Veldkamp, Annejan Mieras, Marloes Morshuis en Marlies Verhelst. Het feest wordt om 14.00 uur geopend en vervolgens zullen de auteurs en illustratoren twee rondes workshops geven op verschillende plekken in en rond de boekhandel. Tussentijds zullen ze hun boeken signeren.

Het feest is er voor kinderen van 0 tot circa 12 jaar. De allerkleinsten kunnen luisteren naar kinderliedjes bij Marijke ten Cate of een activiteit doen rond het kinderboeken Feestmaal voor de koning van Marlies Verhelst. Voor de oudere kinderen heeft Marloes Morshuis, die een kookworkshop geeft uit het boek Koken voor de keizer en het spannende boek Borealis schreef, leuke ideeën. Annejan Mieras en Pieter Koolwijk schreven boeken voor kinderen van 7 tot 9 jaar. Ook kun je een knutselworkshop volgen of je laten schminken.
Op www.boekhandelvandermeer.nl staat meer informatie over het feest en de paspoortjes.

Verder in de Kinderboekenweek

Zaterdag 5 oktober is Lars de IJsbeer van 11.00 tot 12.00 uur te gast in de Bibliotheek Noordwijk en vervolgens in de middag bij van der Meer. Je kunt met hem op de foto en de kleine ijsbeer signeert zijn boeken.

André Kuipers en Natascha Stenvert maakten een nieuwe aflevering van André het astronautje speciaal voor de Kinderboekenweek. Het duo komt op zondag 6 oktober naar boekhandel van der Meer om te vertellen over het nieuwste avontuur! Aanvang 15.00 uur, toegang vrij, graag reserveren (reserveren alleen nodig voor kinderen; zij krijgen voorrang op de stoelen - ouders mogen staan).

Meer berichten