SJC had iets te vieren na het doelpunt in de laatste minuut. | Foto: BO

SJC wint met 3-2 in de slotminuut van Quick'20

Algemeen

In de hoofdklasse zondag was Quick'20 uit Oldenzaal de tegenstander van SJC. Dat bleek een balvaardige ploeg met bovendien de nodige fysieke kracht. Die zich met een gewonnen wedstrijd en twee gelijke spelen nog ongeslagen wisten.

SJC begon wat afwachtend aan de wedstrijd. Met Timo Ruigrok en Wesley Haasnoot in de basis maar met Tom Broekhuizen met een liesblessure in de ziekenboeg. Direct na aanvang moest de wedstrijd alweer worden stilgelegd. Omdat bij een hoge voorzet richting het doel van Quick'20 verdediger Leenders en aanvaller Hardenberg ongelukkig met de koppen tegen elkaar kwamen. Hardenberg kon voorzien van een tulband, de wedstrijd vervolgen. Voor Leenders liep het met een twaalftal hechtingen minder goed af.

De eerste kansen waren er als snel voor Quick'20. De druk op het SJC-doel leverde hen een drietal corners op waarbij keeper Bjorn Haggerty er aanvankelijk wat onzeker uit zag. Toch kwam SJC op voorsprong. Na een combinatie vanuit de verdediging gaf Melvin van Stijn, na zo'n 10 minuten, de bal perfect in de ruimte. Daar pikte Mostava Fredrik hem op en bood Wesley Haasnoot de kans om te scoren: 1-0. Even later leek dezelfde van Stijn zelf het net te gaan vinden maar hij liet zich helaas de weg naar het doel versperren. Het doelpunt viel wel aan de andere kant. Na een fraaie combinatie liet Luuk Geelen doelman Hagerty kansloos: 1-1.

Eigen helft

SJC hield de ruimtes op eigen helft klein en loerde op de omschakeling Met de snelle en handige Mostava Frederik en Nigel Hardenberg op de vleugels leek dit een paar keer te gaan lukken. Maar de acties sneuvelde in schoonheid. Het laatste kwartier van de eerste helft bleek SJC nog wat meer op de helft van Quick'20 te willen spelen. Dat leverde een paar mogelijkheden op. Aan de andere kant moest SJC opnieuw een aantal corners toestaan. Maar het rustsignaal kwam met 1-1.

Na de thee nam Quick'20 aanvankelijk het initiatief. SJC moest alle zeilen bijzetten en Yordi Groot kwam goed weg bij een forse overtreding. Maar de consequent en goed leidende scheidsrechter wilde kennelijk de kaarten op zak houden en trad over en weer mild op.
Al snel in de tweede helft mocht Timo Ruigrok vanaf 20 meter een vrije trap nemen. Met een geweldige knal gaf hij doelman van Houten het nakijken: 2-1.
SJC kroop hierna opnieuw verder terug op eigen helft, wat resulteerde in mogelijkheden voor Quick'20 om weer gelijk te komen. Eerst nog kon met moeite een corner worden verwerkt. Maar al snel werd de SJC-verdediging uit elkaar gespeeld en was het weer gelijk: 2-2. Quick'20 had even later de wedstrijd kunnen beslissen maar gelukkig voor SJC belandde de doelpoging op de paal.

Wissels

Trainer Wolf bracht Abbas el Tamimy en Billy Tavares voor Mostava Frederik en Nigel Hardenberg. Dat bleek een gelukkige greep. Want in de slotminuut werd Abbas door Tavarers in de diepte gelanceerd. Hij leek de bal niet onder controle te kunnen houden. En lag hem terug rand 16. Waar dezelfde Tavares zich geen moment bedacht en werkelijk fantastisch afrondde: 3-2.

Trainer Florian Wolf noemde het na afloop een verdiende overwinning omdat SJC per saldo de meeste kansen wist te creëren. Dat deze kansen niet werden benut rekende hij zijn eigen ploeg aan.
Volgende week moet SJC naar Bussum tegen SDO. Wolf noemde eerder SDO een zekere kampioenskandidaat. Zij speelden deze week gelijk tegen het door Wolf al even sterk geachte JOS. Na koploper Leonidas bezet SJC de tweede plaats direct gevolgd door SDO en JOS Watergraafsmeer.