Noordwijk speelt gelijk tegen TEC: 1-1 | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Tiel Bart Westerlaken (R) van TEC in gevecht met Nick van Staveren. | Foto: OrangePictures
Tiel Bart Westerlaken (R) van TEC in gevecht met Nick van Staveren. | Foto: OrangePictures (Foto: Rene Roelofs)
Sport

Noordwijk speelt gelijk tegen TEC: 1-1

Noordwijk bleek in de Betuwe zijn ongeslagen status niet te kunnen prolongeren en heeft ook de koppositie moeten inleveren. Maar dat ging bepaald niet op zonder slag of stoot. In een zeer aantrekkelijke wedstrijd bleek TEC een niet gemakkelijk te nemen klip. Over en weer bleven mogelijkheden onbenut. Een 4-4 uitslag had zeker tot de mogelijkheden behoort.

Noordwijk startte deze avondwedstrijd in de vertrouwde basis met Rietveld en Smith in de verdediging en Westdijk in de spits. Deze laatste kreeg al snel een mogelijkheid maar die trof de doelman op zijn pad. Even later was het Smith die ver kon opstomen maar zijn prima schot ging rakelings naast. Hierna nam TEC meer het initiatief maar Noordwijk liet zich, onder andere via Westdijk en even later met een koppende Rietveld, niet onbetuigd.

Juichen

Na een half was het toch de Noordwijk-aanhang die kon juichen. Een knal van buiten de 16 van Roshanali werd door van Staveren heel gelukkig achter doelman Jan Schimmel gewerkt: 0-1. Ook hierna ontpopte TEC zich als een vaardige en goed voetballende ploeg. Die gedreven op zoek ging naar de gelijkmaker. Noordwijk moest alle zeilen bijzetten en keeper van Vliet kreeg het uiterst moeilijk. Maar kon tot aan de rust zijn doel nog schoon houden.

Direct na de rust leek TEC meteen al succesvol. Gelukkig voor Noordwijk ging het schot van Gregory Viereck met een knal op de paal. Maar het bleek uitstel van executie. Want in de 53e minuut was het via Tielenaar Hak dan wel raak: 1-1.


Wissels

Even later smeekte de Noordwijk supporters om een penalty maar een opzichtige duw in de rug van Andries Wendt werd door de arbiter weggewuifd. Noordwijk wenste zich niet te verschuilen en zocht zoals altijd naar de winnende treffer. De inmiddels voor Smith in de ploeg gekomen Brocker kopte vertwijfeld naast. Met James voor Achefay probeerde Kees Zethof in de laatste 20 minuten nog wat. En bovendien mocht Le Congé Westdijk komen vervangen. De goede wil en de nodige inzet bleek er wel te zijn maar tot grote kansen leidde dit niet en in de stand kwam geen verandering meer.

V.v. Noordwijk is nu op de derde plaats beland met 2 verliespunten meer als koploper IJsselmeervogels. Na de midweekse bekerwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys wacht zaterdag de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys. Die door Hardenberg, na een reeks van drie overwinningen, met 4-2 hard aan de kant werden geschoven. Zij zullen zich in Noordwijk willen revancheren en de ploeg van Zethof wacht dus opnieuw een lastig duel.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>