Fluks verslaat koploper SKV | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Topscorer Wouter Westgeest legt aan voor weer een treffer.| Foto: PR
Topscorer Wouter Westgeest legt aan voor weer een treffer.| Foto: PR (Foto: )
Sport

Fluks verslaat koploper SKV

Na het verlies van vorige week was het zaak voor Fluks deze week de draad weer op te pakken en een goed resultaat neer te zetten. En dat was nog niet eenvoudig, omdat de ongeslagen koploper SKV op bezoek kwam op het terrein aan de Nieuwe Zeeweg.

Fluks begon goed met een snelle score van Jan Passchier en pakte na de gelijkmaker van SKV opnieuw een voorsprong door een treffer van Wouter Westgeest. Na de nieuwe gelijkmaker werd er lange tijd niet gescoord; het was duidelijk dat de stevige wind beide ploegen parten speelde en het scoren lastig maakte. SKV kreeg de overhand en liep uit naar een 2-5 ruststand. Tijdens de pauze drong coach Enrico Mud bij zijn spelers aan op meer felheid en beleving, en zijn aansporingen hadden effect.

In enkele minuten tijd wisten de Fluksers maar liefst vier punten op het scorebord bij te schrijven. De coach van SKV greep in en zette zijn ploeg tijdens een time-out op scherp. Fluks wist nogmaals te scoren, maar daarna waren de gasten uit Sleeuwijk weer aan de beurt met drie scores in korte tijd, waarmee ze opnieuw op voorsprong kwamen (7-8). Om meer rebounds te winnen liet coach Mud zijn zoon Sebastiaan invallen, en dat had resultaat: Fluks pakte meer ballen onder de korf, waardoor er langere aanvallen gespeeld konden worden. Wouter Westgeest bracht Fluks weer op gelijke hoogte, waarna Willemiek van Duijn in twee achtereenvolgende aanvallen twee maal raak schoot. SKV kwam nog terug tot 10-9, maar door sterk verdedigend werk van de Noordwijkers bleef het daarbij en haalde Fluks een zeer knappe overwinning binnen.

De blauw-witten staan nu gedeeldtweede op de ranglijst. Koploper ESDO heeft evenveel punten maar hebben 1 wedstrijd minder gespeeld. Volgende week speelt Fluks uit tegen 't Capproen in Hellevoetsluis. Deze ploeg heeft evenveel punten als Fluks, dus het belooft opnieuw een spannende wedstrijd te worden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>