Voetbal kijken | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto: Cor de Mooy
Binder

Voetbal kijken

Ik heb met stijgende verbazing deze week de reacties gevolgd die door diverse media werden gelanceerd. Even was het grote nieuws de verschrikkelijke gebeurtenis in Amsterdam, de liquidatie van een advocaat. Een gebeurtenis waar we allemaal even stil van waren. Maar een veel te groot en verdrietig onderwerp om hier in deze column aan de orde te stellen.

Direct daarna echter richtten de actualiteitenrubrieken zich alweer op het volgende. Een wanhopig Feijenoord speelde tegen de Glasgow Rangers. Een wedstrijd die ook in het teken stond van een drama, namelijk de onmachtige strijd die mensen moeten leveren tegen de spierziekte ALS. Terecht werd op een waardige manier stil gestaan bij het overlijden van Fernando Ricksen. En ook dat kreeg ruim aandacht in de media. Maar nog belangrijker bleek het nieuws dat er twee ministers heel stiekem een deel van deze uitzending hadden gevolgd terwijl er voor hun neus, door onze volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer, gedebatteerd werd over de te verdelen pecunia in de rijksbegroting. Slimme onderzoeksjournalisten bleken dit te hebben vastgesteld. Het nieuws ging werkelijk nergens over. Hierop werd een secuur geselecteerd deel van 'het volk' gevraagd om voor snorrende camera's kritiek te spuien. De 'deskundigen uit de straat' mochten hem van jetje geven. In de ene actualiteitenrubriek maakte men het daarbij nog bonter dan in de ander. Ik zal u de onzinuitspraken van de geïnterviewden maar besparen.
Jinek maakte er in haar late avondshow zelfs een hot item van. Haha, we kregen nu eens niet de aandoenlijke verhalen over baby's of de inmiddels traditionele snotterende dames. Nee, nee. De ministers moesten volgens haar door het stof. Iedereen zeer verontwaardigd.

Ik zeg: waar heb je het over. Als je zoals ik, gewend bent in politieke vergaderingen aanwezig te zijn, dan weet men dat het er zelfs in Noordwijk, zo aan toegaat. En dat tijdens debatten kijken naar de diverse media, de gewoonste zaak van de wereld is. Raadsleden, commissieleden, wethouders. Ik heb ze allemaal hun tablet zien gebruiken om voetbalwedstrijden te kijken, de sociale media te volgen of anderszins. En van mij mogen ze. Want ik weet als geen ander dat het moeten luisteren naar het politieke gekrakeel te vaak een te moeilijke opgave is.

Deze week is er de bekerwedstrijd aan de Duinwetering: Noordwijk – Rijnsburg. Het wordt kiezen. Of de Duinpan of de Duinwetering. Of de burgemeester of Kees Zethof. Of de lange zit bij de raadvergadering of aanwezig bij een topwedstrijd. Ik weet het al. Hopelijk wordt mij door de voetbalfans niet verweten dat ik stiekem, via de beschikbare media, ook de raadsvergadering een beetje volg. Niet het college, niet de Noordwijkerhouters maar wel de echte Noordwijkse raadsleden zullen het, na hun barre tocht naar de grens van Noord-Holland, precies andersom gaan doen. En van mij mogen ze. Daar hoeven zij zich toch echt niet voor te schamen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>