Tafeltennisevent met Dong Li | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
| Foto: PR
| Foto: PR
Sport

Tafeltennisevent met Dong Li

Op zondagmiddag 22 september houdt TOV Noordwijk een speciaal tafeltennis-demonstratie- en trainingsevenement met trainster Dong Li. 

Dong Li is een bekende naam in de tafeltenniswereld. Toen ze 15 jaar oud was, was ze de Chinese jeugdkampioen en daarna speelde ze in het Chinese nationale selectieteam. Ze is sinds 1997 in Nederland en werd in 1999 Nederlands kampioen. Momenteel speelt ze nog steeds in de Nederlandse eredivise (VTV Nieuwegein) en actief in het coachen van de jeugd.

Tafeltennis is een kleine sport in Nederland en wordt soms opgemerkt. Dit is echter een sport die grote gezondheidsvoordelen biedt en iedereen kan spelen. Uit de studies bleek dat tafeltennis grote voordelen biedt voor de gezondheid en de ontwikkeling van de jeugd. Het spelen van tafeltennis verbetert de hand-oog coördinatie en stimuleert mentale alertheid, concentratie en tactische strategie. Het maakt het een perfect spel voor jongeren om reflexen aan te scherpen en het is het spel dat naast motorische ontwikkeling verschillende delen van de hersenontwikkeling stimuleert.
Met de Europese Kampioenschap Jeugd Top 10 die in oktober in Noordwijk wordt gehouden, maakt TOV Noordwijk van de gelegenheid gebruik om tafeltennis te promoten als een sport voor de jeugd. TOV verwelkomt de schoolkinderen om deel te nemen aan dit evenement. Op 22 september 's middags begint de demonstratie om 13:30 uur voor alle kinderen die geïnteresseerd zijn. Het duurt een uur. Vanaf 15:00 tot 17:00 uur wordt een technische training gegeven aan de TOV-jeugdleden.

De deelname is gratis (TOV-adres: Nieuwe Zeeweg 73, 2202 HA Noordwijk). Voor meer informatie over dit evenement kunt u contact opnemen met TOV Noordwijk Bestuur jeugdzaken Chantal de Haas (tovjeugd@gmail.com)
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>