Logo denoordwijker.nl
 | Foto: Sven van der Vlugt
| Foto: Sven van der Vlugt

Gemeenten ondertekenen overeenkomst gemeenteberichten

Burgemeester Lies Spruit van gemeente Lisse, Carla Breuer van Teylingen en wethouder Sjaak van den Berg van Noordwijk hebben woensdag 11 september gezamenlijk de overeenkomst voor het plaatsen van de gemeenteberichten getekend. Arie van Erk, burgemeester van Hillegom kon hierbij niet aanwezig zijn. Directeur Dirk Bouman tekende namens Uitgeverij Verhagen.

De gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen hebben de publicaties van de gemeenteberichten gezamenlijk Europees aanbesteed. De komende jaren worden de gemeentelijke publicaties wederom gepubliceerd in de huis-aan-huisbladen van Uitgeverij Verhagen. Uitgeverij Verhagen schreef als enige in op deze aanbesteding. De overeenkomst loopt van de periode 1 september 2019 tot 31 augustus 2021 en kan twee keer met een jaar worden verlengd.

Aandachtspunten

Tijdens de aanbesteding is vooral kritisch gekeken naar de kwaliteit in de verslaggeving en de afhandeling van bezorgklachten. De gemeenten en Uitgeverij Verhagen vinden het belangrijk om ook de komende jaren weer een kwalitatief goede krant te bezorgen bij de inwoners van de gemeenten. "Daar ligt een uitdaging", onderstreepte Dirk Bouman zijn zorg. "Door heel Nederland hebben de verspreiders van huis-aan-huisbladen moeite om de bezorging goed rond te krijgen. Wij doen daar alles aan, maar lopen ook tegen onmogelijkheden aan. De komende tijd richten wij ons via speciale campagnes op nieuwe bezorgers. In onze kranten gaan we open wijken communiceren, zodat nieuwe bezorgers direct zien op welke wijk ze kunnen reageren en inwoners weten dat hun wijk even vacant is. We kijken naar een verdubbeling van de extra afhaalpunten, maar ook naar een betere afhandeling van bezorgklachten. Er wordt een digitaal portal gebouwd, zodat we direct zicht hebben op de klachten. Wie de krant niet heeft ontvangen en dit meldt, krijgt de editie per e-mail toegezonden."

Ontwikkelingen

Uitgeverij Verhagen is volop met ontwikkelingen bezig. "Wij doen er alles aan om te realiseren dat onze inwoners een kwalitatief goed huis-aan-huisblad in de brievenbus krijgen", vervolgt Bouman. "Echter de markt staat wel onder druk. Het is een teken aan de wand dat andere uitgeverijen niet meer meedoen met aanbestedingen van de gemeente. Wij vinden het fijn een bijdrage te kunnen leveren aan de lokale democratie. Dat geldt ook voor online. Alle kranten hebben een eigen website, waarop ook de krant wekelijks staat. We zijn een samenwerking aangegaan met RTV Katwijk, die inmiddels in ons pand is gehuisvest. En gezien het laatste rapport, waarin de Bollenstreek Omroep (BO) dringend geadviseerd wordt samen te werken, hopen we dat zij erbij komen. Op die manier kunnen we meer van elkaars expertise gebruik maken en onze inwoners nog beter bedienen."

Digitale gemeenteberichten

De gemeenten vinden het belangrijk om de inwoners goed op de hoogte te houden van de plannen en gemeentelijk beleid. Naast de gemeenteberichten in de krant zijn de digitale versies ook wekelijks te vinden op de websites van de gemeenten, op alle websites van genoemde lokale kranten en de site van Uitgeverij Verhagen.

Op de foto v.l.n.r. Sjaak van den Berg, wethouder van Noordwijk, Lies Spruit, burgemeester gemeente Lisse, Dirk Bouman directeur Uitgeverij Verhagen en Carla Breuer burgemeester van Teylingen.

Meer berichten