Cynthia Maan voor GroenLinks in de Raad | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Cynthia Maan neemt zitting in de gemeenteraad voor GroenLinks. | Foto: WS
Cynthia Maan neemt zitting in de gemeenteraad voor GroenLinks. | Foto: WS (Foto: Picasa)
Politiek

Cynthia Maan voor GroenLinks in de Raad

Deze week lazen we een opmerkelijke mededeling op de website van de gemeente Noordwijk. Daar is te lezen dat de voorzitter van het centraal stembureau voor de verkiezingen van leden van de gemeenteraad mevrouw Fles benoemd verklaart als lid van de gemeenteraad wegens het openvallen van de plek van S. van Berkum.

Opmerkelijk omdat lijsttrekker van Groen Links mevrouw Fles al eerder had aangegeven alleen beschikbaar te zijn voor een baan als wethouder. En het reglement maakt duidelijk dat kandidaten die de voorzitter van het centraal stembureau al hebben laten weten niet benoemd te willen worden ook niet worden benoemd.
Navraag hierover bij de huidige fractievoorzitter levert de bevestiging op dat mevrouw Fles geen lid wil worden van de gemeenteraad. Ook kandidaten die allereerst recht hebben op de zetel, te weten Maurice Knijnenburg en Ton Hoffmans, ontbreekt de wil om plaats te nemen in de gemeenteraad. Daardoor valt er een plekje vrij voor commissielid Cynthia Maan. Zij woont pas 3 jaar in Noordwijk en is gepromoveerd als klimaatwetenschapper. De stap naar de lokale dorpspolitiek ziet zij als een logisch middel om te blijven streven naar verwezenlijking van groene idealen. Ze vind dat onze gemeente een voorbeeldrol moet gaan vervullen in de wereldwijde strijd tegen de uitstoot van broeikasgassen. Haar persoonlijke trefwoorden zijn idealistisch, verandering, samenwerken en denken in oplossingen.
Koppel verklaart blij te zijn met haar kandidaatschap en ziet uit naar de samenwerking met deze nieuwkomer op gemeentelijk bestuurlijk niveau. Op 24 september zal haar officiële installatie plaatsvinden waarna Ton Hoffmans de opengevallen plek als commissielid gaat invullen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>